<![CDATA[Virus Editorial - Arrela]]> es-es 60 http://www.viruseditorial.net/images/logo_v_rojo_75.jpg Virus Editorial - Arrela http://www.viruseditorial.net/ <![CDATA[Volen quan volen - Miquel Àngel Llauger amb il·lustracions de Carles Moll]]>

I ens expliquen
que el flamenc i el colibrí
són senyors del seu destí
perquè volen per on volen

I quan volen és que volen

Miquel Àngel

60 p. | ISBN: 978-84-943858-6-5 | 17,00 € | Arrela

]]>
<![CDATA[L'Herba sempre és més verda a l'altra banda - Xavi Condal]]>

L’origen d’aquest llibre es remunta a l’estiu del 2014, quan Xavi Coral va publicar una sèrie d’articles de viatges al diari Ara. a L’herba sempre és més verda a l’altra banda, aquell cos inicial ha estat ampliat amb noves cròniques i un apunt periodístic que complementa i clou cadascun dels relats, fusionant així la seva professió amb la passió per viatjar. El resultat és una tirallonga de curtmetratges: cinquanta-dos capítols, tan breus com intensos, que s’escriuen amb la matèria primera de la vivència personal i les impressions meticulosament anotades als seus inseparables quaderns de viatge.

Amb un estil fresc i directe, il·lusionat –i il·lusionant–, entenedor i vital, i amb la mateixa actitud proactiva i humil amb què es declara viatger vocacional, l’autor transcriu petites i grans històries, anècdotes, lliçons i sensacions viscudes arreu del món; i ho fa amb una mirada a vegades descriptiva, a vegades reflexiva, però sovint carregada d’humor i ironia.

Atresorades al llarg d’una dilatada trajectòria viatgera, Xavi Coral compila en aquest llibre una constel·lació de geografies, una corrua de narracions que configuren un vitrall des d’on admirar l’”altra banda”.

228 p. | ISBN: 978-84-94385-84-1 | 19,00 € | Arrela

]]>
<![CDATA[Llibre d'amog, poemes i il·lustracions - Tomeu Trugol Febrer]]>

Truyol no només té reflexions interessants a compartir, sinó que troba rics i variats registres des d’on fer literària la quotidianitat dels seus batecs. El seu domini de la llengua és complet i els seus versos s’escriuen des de qualsevol racó del diccionari i, als mateixos temps, àvid i transgressor, explora i s’arrisca entregant-se a una recerca expressiva integral fins a inventar paraules tan particulars com “amorg” o “naufràgil”. Truyol, però, no en té prou amb els mots per desplegar la seva expressió artística. Es dóna a la creació “amb els dits arpejant”, sempre procurant “un fornici major”. Els seus lectors no hem de descartar la possibilitat de contemplar pinzellades entre els versos, poemes en els seus dibuixos, tonades en la musicalitat d’algunes composicions.

Fragment del pròleg de Guillem Alfocea i Hernández

72 p. | ISBN: 97884552014 | 10,00 € | Arrela

]]>
<![CDATA[Geografies del vent - Pere Gomila]]>

La nua veritat / com la pedra esmolada / Més enllà ja npo cal / El cant honest com el diries / en la cambra corpresa / per on passa l'alè / de tot temps recobrat

100 p. | ISBN: 978-84-943858-0-3 | 13,00 € | Arrela

]]>
<![CDATA[I si passa, què ens passa?, Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera davant la independència de Catalunya - AA. VV.]]>

Aquesta és una aproximació col·lectiva i polièdrica a les possibles implicacions i conseqüències (socials, culturals, econòmiques, però també emocionals) que la culminació del procés sobiranista de Catalunya podria tenir per a Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera.

Les autores i els autors han estat convocats a escriure des de la premissa que la independència del Principat ja és un fet, i és a partir d'aquí que assagen els possibles escenaris a què el conjunt de les Illes o cadascuna d'elles es veurien abocades. El resultat d'aquest exercici -més o menys relacionat amb l'assaig ficció- és un compendi de reflexions, paradoxes, complicitats, inquietuds, propostes, problemes, esmenes o oportunitats que recullen la visió d'una part de la comunitat pluriinsular; un calidoscopi d'opinions i de registres que, en conjunt i per moments, es mou entre l'assaig i l'article d'opinió, però que també transita per passatges més literaris. A vegades analítics, a vegades generalistes, els textos roben múltiples connexions entre ells, alhora que esdevenen transversals a molts d'àmbits, eixamplant un debat que situa la societat balear com a subjecte actiu del seu futur.

336 p. | ISBN: 978-84-943858-1-0 | 19,00 € | Arrela

]]>
<![CDATA[Préstecs i variacions, (versions poètiques) - Jean Serra]]>

L'esclat de la Guerra d'Àlgeria i la malaltia de la meva mare, precipitaren els esdeveniments... Quan vaig arribar a Eivissa, l'eivissenc sols es parlava al carrer i en família. La llengua castellana era la oficial, imposada a totes les Institucions públiques, començant per l'Ensenyança. No em va ser difícil aprendre l'eivissenc, encara que els primers mesos vaig sentir-me com reclòs en una mena d'autisme . Vaig ser escolaritzat amb retard, a l'edat de 7 anys. A l'escola em canviaren el nom i jo vaig caure malalt. Però aquesta ja és una altra història.

160 p. | ISBN: 978-84-617-0770-6 | 13,00 € | Arrela

]]>
<![CDATA[L'alè de les cendres - Maite Salord]]>

L’alè de les cendres de Maite Salord combina tres plans –el narratiu, l’històric i el poètic– per oferir alhora la trajectòria completa de Dèlia Escandell Guerrero, entre Mallorca i Menorca, i la d’una nissaga en què conflueixen dues branques familiars, eivissenca i andalusa, al barri de Son Espanyolet de Palma entre els anys vint i els quaranta. La veu narrativa ressegueix la crua història col·lectiva, marcada pels fets tràgics viscuts durant la Guerra Civil Espanyola, mentre que els textos històrics n’ofereixen el contrapunt documental. La dimensió poètica, en canvi, s’assoleix gràcies a la primera persona de les dotze «vibracions» amb què es clouen els grans capítols a tres veus.

La història familiar, circumscrita a un temps i a uns espais físics ben reals, esdevé fonamental per entendre els secrets i els silencis amb què na Dèlia va construir la seva vida amb Josep Taltavull a Menorca. L’alè de les cendres, tanmateix, ens condueix, en un crescendo literari, a la veu darrera de na Dèlia a la recerca del pare de la infantesa, finalment recuperat. Des del cementeri de Ciutadella i resseguint la roda de l’any, el diàleg que manté amb el fosser li permetrà trobar un acord entre el pes de la vida i l’alliberament de la mort.

350 p. | ISBN: 978-84-617-0994-6 | 20,00 € | Arrela

]]>
<![CDATA[El primer estel del capvespre a Angkor - Josep M. Ferrer Arpí]]>

Aquest llibre ens proposa un joc de miralls: el del viatge físic que transforma el paisatge personal. El que veiem i vivim modelant allò que som.

Amb un estil planer i combinant la descripció, l’experiència vivencial i la informació d’utilitat de cadascun dels destins, Josep M. Ferrer-Arpí escriu des de la concepció del viatge com a actitud vital i intel·lectual, quan viatjar és el subjecte i el verb que esculpeixen la persona. És aquesta inquietud la que embarca l’autor en el trànsit somort i introspectiu del "Transsiberià" per meravellar-se davant la immensitat de les planúries de Mongòlia, o la que li fa sentir les emocions que, corprès, li evoquen els sis metres quadrats de la cel·la de Robben Island on Nelson Mandela va estar divuit anys empresonat. Un impuls tan pregon que fins i tot li permet fruir de la seva ciutat natal, Barcelona, amb la il·lusió de qui la descobreix per primera vegada.
"El primer estel del capvespre a Angkor. 40 destins, 40 viatges interiors" és la suma d’un ventall d’experiències, un calidoscopi de fotogrames emocionals que tenen poc a veure amb una col·lecció de postals. Arguments que, des de l’honestedat del viatger que ho és per vocació, descriuen amb senzillesa els itineraris i permeten a l’autor reflexionar sobre la naturalesa humana, el medi ambient, l’organització social, l’art, la història, la filosofia, la religió, l’amor, la mort o la pròpia identitat.

Quaranta destins que, lluny de situar-nos en cap punt d’arribada, esdevenen quaranta camins a través dels quals Josep M. Ferrer-Arpí interacciona amb el lector per reprendre constantment el viatge de viure.

294 p. | ISBN: 978-84-617-0079-0 | 19,00 € | Arrela

]]>