<![CDATA[Virus Editorial - Lo diable gros]]> es-es 60 http://www.viruseditorial.net/images/logo_v_rojo_75.jpg Virus Editorial - Lo diable gros http://www.viruseditorial.net/ <![CDATA[L'incendi perdurable, La qüestiķ nacional a l'Estat espanyol - Andreu Nin]]>

Aquest llibre pretenia omplir un buit en l'obra política d'Andreu Nin desprès que la seva sobtada desaparició no li permetés finalitzar un esudi complet sobre la perspecti sobre la perspectiva marxista entorn a la qüestió de les nacionalitats. I més concretament, sobre l'aplicació d'aquesta teoria a la realitat complexa de l'Estat espanyol.

El llibre que avui reedita Lo Diable Gros és un deure històric per recuperar les reflexions d'un dels polítics i personatges més importants de la nostra història comtemporània. Un deure que encara és més gran davant l'oblit intencionat de la seva figura per les ferides que a dia d'avui encara perduren.

Sobretot, però, ofereix una argumentació i unes reflexions que avui són més vives que mai en el debat sobre la qüestió nacional  des de l'esquerra revolucionària (o transformadora o rupturista en termes actuals).

96 p. | ISBN: 978-84-94305-26-9 | 12,00 € | Lo diable gros

]]>
<![CDATA[L'espurna, Cites i aforismes per encendre conscičncies i portar la transformaciķ social - David Palau]]>

Enfront d’un sistema que vol persones callades, conformistes i obedients, necessitem “pensar de manera coherent i unitària”, tal com ja va advertir el pensador Antonio Gramsci. L’espurna és un recull de prop de mil cites i aforismes d’autors i autores de tots els temps que pretén, justament, estimular la lectura i esperonar els esperits crítics. Es tracta, doncs, d’un aplec ordenat per motius com ara la lluita, el capitalisme, el feminisme, la llibertat o el somriurede píndoles que tenen l’objectiu de fer-nos reflexionar i actuar; encendre consciències i portar la transformació social. L’espurna que encén la flama.

256 p. | ISBN: 978-84-943052-5-2 | 15,00 € | Lo diable gros

]]>
<![CDATA[El foc de Prometeu - Ferran Aisa]]>

El recull d'articles El foc de Prometeu, vibra amb l'esperit del mite grec que va retornar la tortxa de foc als humans. La humanitat que pensa i lluita i que creu que és urgent i necessari construir un altre món ha de recollir el foc de Prometeu, la tortxa de la utopia, i proseguir el seu camí vers l'horitzó... La mostra triada són de tem´`atica variada, però predominen els d'història social del nostre país, de la revolució espanyola de 1936, més concretament de l'autogestió i la cultura llibertària, i apunts biogràfics dels principals teòrics de l'anarquisme i protagonistes històrics dels esdeveniments revolucionaris. També hi ha ressenyes de llibres, escrits d'opinió i literaris.

438 p. | ISBN: 978-84-943052-4-5 | 18,00 € | Lo diable gros

]]>
<![CDATA[A Ovidi Montllor, Un temps, una estima, una idea - AA. VV.]]>

Un temps, una estima, una idea és un llibre d’homenatge a Ovidi Montllor fet per diferents veus per a qui l’alcoià és un referent. Feliu Ventura, Jana Montllor, Antoni Miró, David Fernández, Josep Vicent Frechina, Bel Zaballa, Jordi Tormo, Amàlia Garrigós, Manel Rodríguez-Castelló, Sandra Obiol, Jordi Martí Font, Aina Torres, Jordi Botella, Francesc Viadel, Hugo Mas i Carla González escriuen amb el cor sobre el llegat cultural del cantant, l’artista i el pallasso, tal com ell mateix es definí a la cançó «Autocrítica i crítica». Aquest volum, que inclou articles inèdits i d’altres que ja publicats en diferents mitjans de comunicació, pretén sumar-se a les mostres de reconeixement i agraïment que s’han fet a l’artista al llarg del temps, especialment el 2015, en què s’ha celebrat l’any Ovidi Montllor arran del vintè aniversari de la seva mort.

84 p. | ISBN: 978-84-943052-3-8 | 12,00 € | Lo diable gros

]]>
<![CDATA[Dubte raonable, Humor grāfic, crític i perplex - Idren]]>

Idren és un dels diferents noms que fa servir l'autor en funció de la disciplina creativa que practiqui: pintura, gravat, il·lustració, muralisme, còmic... En aquest cas l'humor gràfic. El llibre que teniu a les mans és una recopilació de vinyetes publicades els últims anys a diverses revistes i periòdics, com ara el setmanari La Directa, la revista Catalunya o el periòdic El Pèsol Negre, entre altres.

144 p. | ISBN: 978-84-943052-2-1 | 15,00 € | Lo diable gros

]]>
<![CDATA[Foc a la barraca - David Fernāndez]]>

Hi ha un mètode Higinia [alter ego d'en David]? Potser una equació de memòria, dades i alternatives. I les dosis justes de ritme, urgència i ràbia. Com les bones cançons.

Primer, i sempre, i sobretot, la memòria. Antidot, esguard, aixopluc. Barricada. memòria-escola també: de respecte, llibertat i alliberament. Més enllà de la seva Santíssima Trinitat -sa mare, l'Ovidi i el Pepe Rei-, als seus escrits conviuen harmònicament el Noi del Sucre amb Benedetti, Gramsci o Primo Levi, Martí i Pol amb Brecht o Hannah Arendt. Fuster, amb Poppe i Antígona. L'Arcadi Oliveres amb Miguel Hernández, Voltaire o Benjamin. Pedrolo, amb Einstein, Baudrillard o Agustí d'Hipona. Casaldàliga, amb Zyzek, Cicerò o Rosa Luxemburg. Internacionalisme en vena amb un zapatisme fundacional impregnant-ho tot: totes les lluites, la nostra lluita.

248 p. | ISBN: 978-84-616-4030-0 | 12,00 € | Lo diable gros

]]>
<![CDATA[Mots incendiaris, Recull d'articles (2007-2011) - Roger Palā]]>

És amb la mà i el puny clos, i els dits aferrats al volant del mànec, ben tensats, que podem utilitzar eines per conrear, crear i construir, però també, si cal, per tallar, desfer i segar.

És amb paraules ben compostes i amb perícia ordenades que som capaços de trenar pensaments que menin els cossos a esdevenir motors i esperons per al cos social i revolucionar-lo.

És amb el cap que imaginem i concretem les paraules que construeixen conceptes i portaran la gent a segar arran... o amb molta més suavitat però sempre des de baix.

120 p. | ISBN: 978-84-615-9957-8 | 10,00 € | Lo diable gros

]]>