batum-9788412571592

Tens davant l’obra més desconeguda de Bulgàkov. Després de desenes d’anys de censura l’escriptor Bulgàkov rep aquesta misteriosa trucada que l’encimbella fins a la direcció del Teatre de l’Art de Moscou. Sis anys després comença la redacció de l’obra que tens a les mans. Aquesta darrera obra de l’autor ens porta a la Geòrgia de principis del s. XX on un jove Stalin s’enfronta a l’autoritat, l’Església, la policia i l’estat.

Situada com una obra menor on homenatja al màxim responsable de la seva repressió, s’ha plantejat que l’autor finalment es va rendir als seus repressors, va ser així? O potser una ironia finíssima situa al mateix Stalin davant del mirall de la seva joventut. El reflex d’un jove revolucionari que enfronta tot poder i que organitza als obrers georgians per viure d’una altra manera. Homenatge a Stalin, crítica velada? Jutja tu mateix.

Mikhaïl Bulgàkov (Kíiv, 1891 – Moscou, 1940) es va llicenciar en Medicina l’any 1916 i va exercir aquesta professió fins que va decidir abandonar-la per dedicar-se a l’escriptura. A partir del 1921, any en què es va instal·lar a Moscou, va col·laborar en diversos diaris i va començar la seva carrera d’escriptor. Va patir una censura sistemàtica per part de Stalin, però va continuar traduint i escrivint teatre i literatura sotmès a una gran penúria i a unes dificultats extremes fins al final dels seus dies. Entre les seves obres, destaquen La guàrdia blanca, Cor de gos i El mestre i Margarida.

Ovni 78 - Wu Ming
Que pagui Pujol! - Joni D.
Un segle costa amunt - Ramon Usall
L’art de l'excés - Maiol De Gràcia
Els ultres de la Peña Ibérica - José Fernando Mota Muñoz
Japó roig - Ferran De Vargas
icone subscripcions

En Virus también necesitamos recuperar energías.
Cerramos del 6 al 21 de agosto. Vuestros pedidos se prepararán a partir del 22.
¡Gracias por vuestro apoyo!