la-comuna-eixam-9788415180890

«Era El temps de les cireres. El d'una cançó que estava en la veu de molta gent de les classes populars en aquells anys i relacionada de manera estreta amb la Comuna. Però va ser un temps que acabà malament. Era un període en què l'eufòria per les revolucions estava en un punt àlgid. Hi havia l'esperança que el món es podia canviar. De que si s'unia la força de les masses esdevindria possible una transformació radical de les condicions dolentes d'aquestes. De les econòmiques certament. Però els de la Comuna ho feien amb la mirada fixa en uns canvis revolucionaris que pogueren posar fi al que eren unes situacions denigrants per a la classe obrera en aquell final de segle. I més encara: volien construir una utopia.»
—Louise Michel

«Louise Michel, de vegades empeny el traductor cap a situacions enrevessades. Perquè Michel escriu, encara que el text el redactara passats els esdeveniments descrits, amb una empenta i amb una exaltació tan fortes que li fan crear un text sincopat, enèrgic i fort.»
—Tomàs Escuder

«Jo primer havia escrit aquest volum sense contar res de mi. Però per les observacions dels meus amics, he afegit alguns episodis personals als primers capítols tot i el malestar que jo en sentia. Després s'ha produït un efecte totalment oposat. Avançant amb el relat m'ha agradat reviure aquest temps de lluita per la llibertat que va ser la meua veritable existència. I avui m'agrada deixar-la mesclada amb ella.»
—Louise Michel

Louise Michel naix d'una relació extramatrimonial, filla d'una serventa i d'un ric personatge de família noble. En 1856, als 25 anys, es trasllada a viure a París on la seua austera vida passa entre les lectures i les reunions dels cercles i moviments polítics i culturals. En aquests casals els caps republicans hi fan conferències a les que ella acudeix i comença a participar-hi. Publica en la premsa contra l'imperi i a favor de la república. I en aquests temps, som ja al 1871, esclata la Comuna.

Tomàs Escuder Palau va nàixer l'any 1946 en un Castelló quasi rural. Els seus compromisos socials i polítics el defineixen tant com la seua afició per l'alpinisme i pel mar. És llicenciat en Administració d'Empreses i Ciències Polítiques per la Universitat Complutense de Madrid i magíster en Antropologia per la Sorbona de París. Es casà i té dues filles. Es va dedicar un temps a diversos treballs burocràtics. Practica l'alpinisme, i arran d'un accident a la muntanya, deixa el treball i passa vuit anys vivint a bord d'un veler pel Mediterrani. Ha estat traductor de l'alemany i del francés. Ha escrit i publicat diverses biografies, llibres de viatges, narracions i contes i també col·laboracions en revistes, diaris, ràdio i televisió. Ha superat un càncer els darrers anys i viu tranquil envoltat de la gent que l'estima.

Pròleg i traducció Tomàs Escuder

La CNT y la FAI - Rafael V. Arnal
La CNT i la FAI - Rafael V. Arnal
Evasión - Francisco Díaz y Manuel Alfonso Vázquez
Operación Stanbrook -
Operació Stanbrook -
Stanbrook - Isabel Beltrán Alcaraz
icone subscripcions

En Virus también necesitamos recuperar energías.
Cerramos del 6 al 21 de agosto. Vuestros pedidos se prepararán a partir del 22.
¡Gracias por vuestro apoyo!