la-proxima-vegada-el-foc-9788418705717

James Baldwin ens adverteix, amb convicció, claredat i passió, de la urgència de combatre el racisme, en una obra plenament vigent sis dècades després de la publicació original. En el primer dels dos assaigs que componen l’obra, «El meu calabós trontollà: Carta al meu nebot en el primer centenari de l’Emancipació», Baldwin fa una exposició atenta i determinada sobre què vol dir ser negre als Estats Units i explica la lògica perversa del racisme americà.

«Al peu de la creu: Carta escrita des d’una regió del meu pensament» narra el seu viatge espiritual per l’Església després d’una crisi de fe als catorze anys i la seva trobada amb Elijah Muhammad, el líder de la Nació de l’Islam; o les seves reflexions sobre la figura i el pensament de Malcolm X. De principi a fi, Baldwin ens urgeix a confrontar-nos amb les institucions opressives de la raça, la religió i la condició de nació mateixa, i insisteix que la resistència compartida entre negres i blancs és l’únic camí per tirar endavant.

De la mateixa manera que és un balanç del passat racista d’Amèrica, 'La pròxima vegada, el foc' també és una crida alta i clara a preocupar-se, tenir valentia i amor, i una llum per al camí.Una reflexió commovedora i íntima sobre la naturalesa de la raça i la nació nord-americana que ha inspirat generacions d’escriptors i pensadors, publicada per primera vegada el 1963, el mateix any que la Marxa sobre Washington.

James Baldwin (Harlem, Nova York, 2 d'agost de 1924–Sant Pau de Vença, 1 de desembre de 1987) va ser un escriptor nord-americà important per la seva tasca política, manifesta en els seus assaigs de crítica social. Com a homosexual i afroamericà de classe treballadora, Baldwin ha estat influent en moviments d'alliberament de la segona meitat del segle XX, mentre que la seva pugna personal a l'entorn de la identitat l'inspirà a escriure les seves obres de ficció.

La próxima vez el fuego - James Baldwin
NO SOY VUESTRO NEGRO - James Baldwin
Ara és el nostre moment - Selma James
DONES, RAÇA I CLASSE - Angela Y. Davis
JO, TITUBA, LA BRUIXA NEGRA DE SALEM - Maryse Condé
FUGIM! - Marcelo D'Salete
icone subscripcions

En Virus también necesitamos recuperar energías.
Cerramos del 6 al 21 de agosto. Vuestros pedidos se prepararán a partir del 22.
¡Gracias por vuestro apoyo!