en-encesa-espera-9788418705731

L’estiu de 1992 una quarantena d’independentistes catalans van ser detinguts en el marc de l’Operació Garzón per tal de garantir la pau social en la celebració dels Jocs Olímpics de Barcelona. Mentre a la superfície la societat de l’espectacle gaudia amb l’eufòria esportiva, a les entranyes de l’Estat, a les garjoles de la Guàrdia Civil, aquells arrestats eren cruelment torturats i maltractats. En aquestes pàgines s’hi relata aquesta experiència i com allò que cercava trencar-los i destruir-los per sempre més va ser capgirat per una persistent campanya de denúncia culminada amb una condemna del Tribunal d’Estrasburg al Regne d’Espanya per no haver investigat el que els havia passat.

Les diferents mirades, les distintes reaccions i la pluralitat de vivències al voltant del cas hi desfilen de forma entrelligada com una teranyina que va del present al passat recorrent el país, evocant-ne els p protagonistes, dialogant-hi, de vegades en primera persona, de vegades escoltant-los o recuperant-los del sumari judicial... Tot plegat, amb l’objectiu de construir un mosaic integral i diacrònic a partir d’uns fets que van marcar una generació i que avui serveixen per entendre més bé el present i els possibles embats del futur. Una crònica d'uns fets repressius que van marcar una generació de l'independentisme i que serveixen, avui, per entendre més bé el present i els possibles embats del futur.

Benet Salellas i Vilar (Girona, 1977) és llicenciat en Filologia Grega i en Dret i és pare de dos fills. Exerceix com a advocat des del 2003 sobretot en l’àmbit penal, en la defensa de persones represaliades pel sistema polític i el sistema econòmic. Ha col·laborat amb molts moviments socials, des de l’ecologista fins a l’antiracista, els col·lectius pel dret a l’habitatge o la lluita contra la impunitat de la violència institucional. Ha coordinat l’edició, juntament amb Mireia Vehí, d’'Antígona Emmordassada. Reflexions dels darrers 10 anys de repressió als Països Catalans' (Tigre de Paper, 2017) i ha publicat 'Jo acuso. La defensa en judicis polítics' (Pagès, 2018). Va ser diputat de la CUP a la XI legislatura del Parlament de Catalunya.

Nascuts per vèncer - Arran
Món de bojos - Micha Frazer-Carroll
Teoria feminista - bell hooks
Leila Khaled. El meu poble viurà - Leila Khaled | George Hajjar
Passar a l'ofensiva - Josep Manel Busqueta
La llibertat contra el destí - Thomas Sankara
icone subscripcions

En Virus también necesitamos recuperar energías.
Cerramos del 6 al 21 de agosto. Vuestros pedidos se prepararán a partir del 22.
¡Gracias por vuestro apoyo!