joan-salvat-papasseit-9788492437764

Joan Salvat-Papasseit (1894-1924) pretén ser la biografia definitiva del poeta que és el referent imprescindible de la poesia catalana del segle XX. L’aparició de documents fins ara inèdits —correspondència, poemes, textos i entrevistes— i l’aportació de nous testimonis la converteixen en una eina imprescindible per endinsar-se en la seva vida i obra.

La grandesa de la figura de Salvat-Papasseit s’inicia amb la dimensió humana del jove inquiet, rebel, entusiasta i avantguardista. A través del biografiat apareixen la vida política, cultural i social de Catalunya i d’Espanya, i l’ambient de la Barcelona canalla del Barri Xino, el Paral·lel i la Rambla de les primeres dècades del segle XX.

El pas pel socialisme, per la divina acràcia i pel catalanisme presenten un Salvat-Papasseit que evoluciona constantment fins a esdevenir el Poeta en Majúscula, un personatge carismàtic de la Catalunya del seu temps, alhora que un home tremendament vital, però també angoixat davant l’amenaça constant de la tuberculosi que acabaria amb la seva vida als 30 anys, i que l’impel·lia a escriure amb el neguit de poder anar sempre un pas enllà en la seva originalíssima obra. Els autors han recuperat poemes i textos publicats a revistes que no han vist mai la llum en cap llibre publicat fins ara. El resultat de tot plegat és aquesta biografia, Joan Salvat-Papasseit (1894-1924), l’obra més completa mai realitzada sobre un dels poetes més excepcionals del segle XX.

Ferran Aisa i Pàmpols (Barcelona, 1948) és un destacat estudiós de la vida i l’obra de Salvat-Papasseit, del qual ha publicat articles, ha realitzat conferències, ha fet de documentalista per a l’exposició sobre el poeta per l’Institut de les Lletres Catalanes i amb Mei Vidal és autor de Joan Salvat-Papasseit, l’home entusiasta. És Premi Ciutat de Barcelona d’Història per Una història de Barcelona, Ateneu Enciclopèdic Popular, 1902-1999. Ha publicat diversos llibres, entre els quals destaquen La cultura anarquista a Catalunya, Les avantguardes, surrealisme i revolució, Mestres, renovació i avantguarda pedagògica a Catalunya i República, guerra i revolució. L’Ajuntament de Barcelona, 1931-1939. És coautor amb Mei Vidal de Camins utòpics, Barcelona, 1868-1888 i El Raval, un espai al marge. La seva obra poètica consta dels llibres Rambla del Raval, Calidoscopi i Terra de pas.

Mei Vidal (Preixens, la Noguera, 1957) és llicenciada en història, productora i guionista de TVE; entre els seus treballs com a guionista destaquen «Gaudí i la natura» i «Gaudí i el seu temps». És coautora amb Ferran Aisa dels llibres Joan Salvat-Papasseit, l’home entusiasta, Camins utòpics, Barcelona, 1868-1888 i El Raval, un espai al marge.

El Raval - Ferran Aisa i Mei Vidal
La fi de la guerra civil - Paul Preston
L'exili republicà als Països Catalans - Pelai Pagès i Blanch
Amb ulls estrangers - Arnau Gonàlez i Vilalta
Federica Montseny - Antonina Rodrigo
La guerra civil espanyola - Paul Preston
icone subscripcions

En Virus también necesitamos recuperar energías.
Cerramos del 6 al 21 de agosto. Vuestros pedidos se prepararán a partir del 22.
¡Gracias por vuestro apoyo!