catalàcastellano
Edicions del 1979
La resistència indígena davant de la conquesta306 páginas
ISBN: 9788494012686
Josefina Oliva de Coll19,00 €
Edicions del 1979
todostuslibros.com
la-resistencia-indigena-davant-de-la-conquesta-9788494012686

Aquest és un llibre de combat. De combat contra l'oblit. Oblit a què els criminals i els seus descendents han condemnat els vençuts. Criminals que no només els van robar terra i els seus recursos, sinó la cultura i la memòria col·lectiva. Còmplices que encara avui s'entesten a presentar el genocidi com a gesta i, impunement, es permeten d'organitzar aniversaris i celebracions.

Encara avui el genocidi americà és presentat als llibres de text com un reguitzell de gestes. La realitat, però, fou una altra. La destrucció, lengany, la ignomínia, l'incendi, la insídia, la mentida, la massacre, el robatori, el sadisme, la tortura, la traïció, la vilesa, la violació... foren sistemàtics; aquest és el veritable rostre de la invasió espanyola d'América.

Un fracaso heroico - Fintan O'TooleNew Left Review 119 - VV. AA.El triángulo funesto - Stuart HallInmigración, elecciones y comportamiento político - Joaquín Arango, Ramón Mahía, David Moya y Elena Sánchez Montijano (dir.)Historia y tragedia de Guinea Ecuatorial - Donato Ndongo-BidyogoVolver a pisar las calles - Miquel Carrillo Ponce