catalàcastellano
Edicions del 1979
Arrels a octubre278 páginas
ISBN: 978-84-947201-0-9
Roger Castellanos i Corbera i David Rodríguez i Albert (coordinadors)15,00 €
Edicions del 1979
todostuslibros.com
arrels-a-octubre-978-84-947201-0-9

Arrels a Octubre neix amb la intenció de celebrar el centè aniversari de la Revolució d’Octubre. Però fixeu-vos-hi bé: no s’hi queda, ni s’hi resigna. Les arrels són vives, dinàmiques i canviants, de la mateixa manera que alguns arbres són perennes, però no immortals. Ens arrelem a uns fets, a unes necessitats i a uns anhels que no comencen ni acaben a Octubre, en què per primera vegada a la història triomfa la Revolució Socialista.

Els aprenentatges que n’extreuen els i les diferents autores no busquen idealitzar un passat, ni pretenen cercar respostes eternes, sinó encarar el present, des de l’experiència històrica i des de la nostra realitat concreta. Aquest llibre, per tant, no és una obra “retrospectiva”, no pot ser considerada un eco del passat, sinó la plasmació de la força viva del present.

El arcano de la reproducción - Leopoldina FortunatiLa gran guerra y la revolución - José Luis Martín Ramos (coord.)New Left Reiew 116-117 - VV. AA.Pioneres - Manuel Martorell, Salomó Marquès i M.ª Carmen AgullóEn la calle y en la cárcel - Marcelino DomingoFraternalmente Emma - Emma Goldmann