la-internacional-9788485031733

Ferran Aisa presenta en aquest llibre, de manera planera i rigorosa, el que va representar la Internacional i quina va ser la seva influència en el naixement de la cultura obrera. En el món global en què vivim és apassionant conèixer com davant l'explotació capitalista, els proletaris es van saber organitzar al segle XIX per crear la Internacional Obrera: l'Associació Internacional dels Treballadors (AIT). Una organització que no vetllava només pels interessos immediats de la classe treballadora, sinó que mostrava els camins filosòfics vers una nova societat lliure i justa. Les idees de Marx, Engels i Bakunin van quallar en el proletariat internacional, que les va enlairar com a banderes d'emancipació humana.

L'arribada a Espanya de Fanelli i Lafargue va determinar que les diferents opcions que representaven tinguessin incidència a la península Ibèrica. Però dels dos corrents del pensament més importants de la Internacional, el marxisme i l'anarquisme, aquest darrer va aconseguir l'hegemonia entre els obrers catalans. El llibre tracta també de l'aparició dels ateneus, les cooperatives, les mútues, les escoles, les publicacions, el dret a l'associacionisme, l'arrelament de l'anarquisme, la Comuna de París, l'escissió de la Internacional entre marxistes i bakuninistes, la fundació dels partits socialistes, els certàmens culturals, les lluites obreres, la repressió, la reconstrucció de l'AIT, el terrorisme i el nihilisme, i acaba fent un passeig per la Barcelona Rosa de Foc, anomenada així no solament per les bombes, sinó per la llum que irradiava la cultura àcrata.

Ferran Aisa I Pàmpols (Barcelona) col·labora al diari Avui, Diari Més, Solidaridad Obrera i Catalunya; és documentalista d'exposicions i guionista de documentals. Ha publicat nombrosos llibres, d'entre els quals podem destacar Una història de Barcelona, Premi Ciutat de Barcelona d'Història 2000; El laberint roig (2005); La cultura anarquista a Catalunya (2006) i juntament amb Mei Vidal, El Raval, un espai al marge (2006). També és autor dels reculls poètics La Rambla del Raval i Calidoscopi.

http://www.editorialbase.com

La CNT - Ferran Aisa
Joan Salvat-Papasseit - Ferran Aisa i Mei Vidal
L'Ajuntament de Barcelona (1931-1939) - Ferràn Aisa
Les Avantguardes - Ferran Aisa
El Raval - Ferran Aisa i Mei Vidal
Felip Cortiella - Ferran Aisa Pàmpols
icone subscripcions

En Virus también necesitamos recuperar energías.
Cerramos del 6 al 21 de agosto. Vuestros pedidos se prepararán a partir del 22.
¡Gracias por vuestro apoyo!