catalàcastellano
El Jonc
Una història crítica de les esquerres435 páginas
ISBN: 978-84-947500-0-7
Xavier Diez18,00 €
El Jonc
todostuslibros.com
una-historia-critica-de-les-esquerres

L’actualitat evidencia una crisi sistèmica d’unes esquerres caracteritzades pels seus fracassos, certa incapacitat d’oferir solucions a nous reptes i una clara impotència a l’hora d’enfrontar-se a la deriva reaccionària que vivim. 

Una història crítica de les esquerres pretén plantejar una recerca sobre les raons profundes d’aquesta crisi, fent un repàs de la història de les esquerres a occident, des de la Revolució Francesa fins a l’impacte de la globalització contemporània, a partir d’una concepció plural dels moviments polítics i ideològics que s’han plantejat una societat més justa en base als principis republicans de “llibertat, igualtat i fraternitat”. I ho fa a través d’un recorregut pels èxits i fracassos d’aquests corrents que van del marxisme a l’anarquisme, passant per les seves variants que han tractat d’oposar-se al capitalisme: el republicanisme, la socialdemocràcia, l’ecologisme, l’antiracisme o el feminisme.

Una segona part del text aborda una anàlisi profunda sobre el context social actual i la seva interacció amb les idees i pràctiques de les esquerres a fi de convidar al lector a comprendre la raó de les seves inconsistències actuals. I en darrera instància i amb vocació de manifest, fa un seguit de polèmiques propostes que conviden als diferents moviments socials i polítics a recuperar la iniciativa.

La revolución sexual - Wilhelm ReichReimaginar la disidencia sexual en la España de los 70 - Alberto Berzosa, Lucas Platero, Juan Anonio Suárez y Gracia Trujillo (eds.)La dinámica de la revuelta - Éric HazanLa próxima revolución - Murray BookchinAntifascistas alemanes en Barcelona - Dieter Nelles, Ulrich Linse, Harald Piotrowski y Carlos GarcíaLa potencia feminista - Verónica Gago