catalàcastellano
Edicions 1984
Què hi fem, aquí?384 páginas
AssaigsISBN: 9788416987481
Marilynne Robinson22,90 €
Edicions 1984
todostuslibros.com
què-hi-fem-aqu?-9788416987481

Els nostres prejudicis s’imprimeixen en les nostres institucions i, per tant, en la vida de tots nosaltres. La voluntat d’acceptar un pensament ideològic —és a dir, un pensament que per definició no és propi, que és cec a l’experiència i a les contradiccions que sorgeixen quan es consulten camps més amplis de coneixement— és una capitulació que ningú no hauria de fer. És una traïció a les nostres ments extraordinàries i a tots els recursos esplèndids que la nostra cultura ha preparat per al seu ús.

Hem sotmès el pensament a la ideologia. Cada pregunta és en tots els aspectes la mateixa pregunta; cada resposta, la mateixa resposta. Per què ningú no ha fet res? Per egoisme. Això és cert de tota l’espècie, però és especialment cert dels americans. On és la saviesa, el coratge, la generositat, la dignitat personal en tot això? Pensar en aquests termes és innocent. Aquestes qualitats són simplement aparents, mai determinants.

En defensa de causas perdidas - Slavoj ZizekIslam y desposesión - Luz Gómez (ed.)¿Por qué no ha desaparecido todo aún? - Jean BaudrillardSobre Simone Weil - Francisco Fernández BueyEnsayo sobre el pensamiento reaccionario - E. M. CioranSócrates esencial - Abraham Miguel Pérez (Introducción y antología)