avia-grill-9788416828975

L’Àvia Grill i la defensa de l’aigua és una llegenda adaptada als nostres temps, inspirada en el mite ayoreo, que ens anima a lluitar per l’aigua com a bé comú. T’imagines viure sense aigua? Quantes vegades al dia la utilitzes? I si l’aigua costés molt més del que pots pagar? Com beuries, et dutxaries, netejaries i cuinaries? Què cuinaries si no creix res sense aigua? Aquestes preguntes se les va fer la gent de Bolívia quan els van intentar robar l’aigua, i aquest és el conte de com va passar.

L’Àvia Grill és un personatge de l’orient de Bolívia que porta l’aigua quan canta. I a Bolívia, entre els anys 2000 i 2003, la gent va haver de lluitar per salvar l’aigua, perquè les grans empreses no els la prenguessin. Es van anomenar les Guerres de l’Aigua.
Amb aquesta història, basada en un bonic vídeo d’animació, commemorem les lluites per allò que és de totes i tots, pels nostres béns comuns, que ningú no ens pot treure.

avia-grill-9788416828975

Denis Chapón il·lustrador, animador i profesor en diferents projectes de series de televisió i films experimentals del Open Workshop in Viborg (Dinamarca). Director del curt d’animació Abuela Grillo (2009).

Abuela Grillo - Denis Chapón y Claudia Michel
¡HOLA VIDA! - Clara Montaner | Liz Kueneke
HOLA VIDA! - Clara Montaner | Liz Kueneke
LA GRAN DIFERÈNCIA - Irene Cardona
ESPERMARQUIA (CAT) - Júlia Sánchez
ESPERMARQUIA - Júlia Sánchez