Fake-you-9788417925055

Les fake news no són un fenomen nou: els governs, els partits polítics, els mitjans de comunicació i les grans corporacions —o els monopolis d’informació equivalents en cada època— sempre n’han fet ús interessat. No és sospitós, doncs, que les polítiques i les reformes normatives que s’estan proposant per combatre-les criminalitzin les noves tecnologies i, en canvi, no facin el mateix amb els que s’han dedicat a produir notícies falses des de sempre? Per què en lloc de tallar el problema d’arrel pretenen imposar als ciutadans retallades de les llibertats d’expressió i informació?

#FakeYou exposa investigacions que desmunten els mites en els quals es recolza l’onada de legislacions lliberticides que patim en l’actualitat. Aquest llibre es planteja com una eina de defensa contra les retallades de les llibertats fonamentals i una arma contra les noves formes de manipulació, mentida i falsificació.

Un projecte dirigit per Simona Levi, que ha comptat amb la col·laboració de Xnet i Robert Guixaró, a més de Max Carbonell, Gemma Palau, Elizabeth Bodi i Gemma García, Guillem Martínez, Lorin Decarli i Tatiana Bazzichelli, Emanuele Cozzo i Luce Prignano, i incorpora material il·lustratiu cedit per Mariluz Congosto.

«El que es necessita per lluitar contra les fake news és més i millor democràcia, i menys tecnofòbia i criminalització de les llibertats; més rendició de comptes i verificació, i menys impunitat, paternalisme desinformat i monopoli dels mitjans i dels recursos informatius.»

Cultura libre digital - @axebra, Carlos Tomás, EDRI Derechos Digitales en Europa, FCForum, Fernando Acero Martín, Jaron Rowan, Rubén Martínez, Simona Levi
Història no oficial durant la hipotètica Transició - Daniel Gasol
CAP ALTRE AMIC QUE LES MUNTANYES - Behrouz Boochani
LLUITAR AMB EL DIABLE - Ngugi wa Thiong’o
TU, CALLA! - Laura Huerga i Blanca Busquets
Las voces de Quimera - Jofre Casanovas
icone subscripcions

En Virus también necesitamos recuperar energías.
Cerramos del 6 al 21 de agosto. Vuestros pedidos se prepararán a partir del 22.
¡Gracias por vuestro apoyo!