llibertat-incondicional-9788418705311

De quins dispositius ens podem valdre per fer del món del treball, remunerat o no, un lloc compatible amb la llibertat i la dignitat humanes? L’assignació d’una renda bàsica incondicional pot actuar a tall de far per conquerir, avui, nivells superiors de llibertat individual i col·lectiva.

El gir neoliberal del capitalisme ha suposat un aprofundiment de la dinàmica desposseïdora d’aquest sistema. Per si no fos prou, ens trobem davant d’una nova sacsejada, vinculada al desenvolupament tecnològic, que amenaça amb la destrucció de milions de llocs de treball. Així, no té gaire sentit lligar la supervivència de la gent exclusivament a una feina cada vegada més escassa i més precària. A més, qui ha dit que l’autorealització de les persones passa necessàriament pel treball assalariat?

A Llibertat incondicional, David Casassas ens ofereix pistes per fer de les grans transformacions que vivim una oportunitat per prendre el control de les nostres vides. Perquè la renda bàsica suggereix que la nostra existència no està en venda, que hi ha importants línies vermelles que no s’haurien de creuar.

David Casassas és professor de teoria social i política a la Universitat de Barcelona. Ha estat investigador a la Universitat Catòlica de Lovaina, a la Universitat d’Oxford i a la Universitat Autònoma de Barcelona. A més, ha estat secretari de la Basic Income Earth Network (BIEN) i forma part del Consell Assessor Internacional d’aquesta organització. Vicepresident de la Xarxa Renda Bàsica, també és membre del Consell de Redacció de la revista Sin Permiso i de la Junta de l’Observatori dels Drets Econòmics, Socials i Culturals (DESC). És autor de La ciudad en llamas. La vigencia del republicanismo comercial de Adam Smith (Montesinos, 2010) i editor de Revertir el guión. Trabajos, derechos y libertad (Los Libros de la Catarata, 2016) i, juntament amb Daniel Raventós, de La renta básica en la era de las grandes desigualdades (Montesinos, 2011).

La Renta Básica en la era de las grandes desigualdades - David Casassas y Daniel Raventós (eds.)
La fi de l'alternativa xinesa - Miquel Vila
Sospitosos habituals - Fonsi Loaiza
QUE PAGUIN ELS AMOS! - Eve Livingston
CAPITALISME CANÍBAL - Nancy Fraser
ERAT, L'EXÈRCIT DE SEAT - Pau Juvillà Ballester
icone subscripcions

En Virus también necesitamos recuperar energías.
Cerramos del 6 al 21 de agosto. Vuestros pedidos se prepararán a partir del 22.
¡Gracias por vuestro apoyo!