la-fruita-del-dema-9788418580550

La fruita del demà és un compendi dels deu relats distòpics i utòpics fruit del concurs del mateix nom.

Catalunya és la major productora de fruita dolça de l’Estat espanyol. Les terres de Lleida produeixen més del 85% del total català. El 65% de la fruita fresca de Catalunya s’exporta. De Ponent surten anualment més de 350.000 tones cap a altres països. Per collir-les, embalar-les i emmagatzemar-les es necessiten, només a Ponent, unes 35.000 persones treballadores temporals anuals. Al camp, majoritàriament són homes, mentre que a les centrals fructícoles, són dones. Bona part dels contractadors compleixen el conveni agrari (salaris, allotjament...) Però també n’hi ha que no ho fan, sobretot les ETT. Les administracions no posen el focus a resoldre la situació d’aquestes persones, inserides en un model que les ha convertides en mercaderies i que omple les butxaques de les grans empreses.

La Fruita del demà és un concurs literari, impulsat entre la plataforma Fruita amb Justícia Social i Pol·len, que pretén visibilitzar les condicions laborals precàries i la vulneració de drets fonamentals de les persones temporeres de la fruita.

Els autors i autores dels relats són: Oscar Arenas Larios; David Bachiller Santos; Mò Bertran; Joan Burballa Nòria; Marisol Cabral Salvadores; Anna Mateus Alamon; Marc Miranda; Silvia Rodríguez; Rubèn Suriñach Padilla i Montse ToledoMariné. A més, Berni Puig, Eixa, Joan Manel i Lluís Muntada han creat il·lustracions per a l’obra.

Secondina - Jordi Martí Font
Tejer comunidades - Fil a l'Agulla Cooperativa
Alerta greenwashing - Jaume Enciso
Objectiu Venus - VVAA
Agenda Pol·len 2024 - VVAA
L’expropiació de la ciutat popular - Marc Dalmau
icone subscripcions

En Virus también necesitamos recuperar energías.
Cerramos del 6 al 21 de agosto. Vuestros pedidos se prepararán a partir del 22.
¡Gracias por vuestro apoyo!