autopsia-d-un-pais-9788416698806

A Autòpsia d’un país, el periodista Lucas Marco ens endinsa en els capítols més foscos de la nostra història recent. Camps de concentració ocultats, robatoris de nadons, les cartes de criminals de guerra exiliats a casa nostra, els psiquiatres franquistes que experimentaren amb presoners en busca del gen roig, la veritat oculta de la Brigada Político-social o la impunitat de torturadors com Billy el Niño entre paelles i farres a Benicàssim. Però en aquest llibre també hi ha llum. La dels centenars de persones que durant anys han treballat per obrir escletxes de veritat entre tanta foscor. Històries de vida i d’esperança, d’activisme i perseverança, de tresors ocults que es van salvar de l’horror franquista.

Un llibre bàsic i necessari per entendre com la gent normal i corrent del nostre país s’ha enfrontat a la maquinària de la desmemòria per desmuntar els discursos d’odi que ens continuen amenaçant. Els textos reunits en aquest volum s’han publicat en elDiario.es al llarg de quasi tres anys. Traduïts per Joan Ramon Borràs, encarregat de la versió en valencià del diari, recullen explicacions de com aconseguir ADN en una fossa comuna, històries de repressors i vençuts, descripcions dels tresors subterranis que emergeixen a la ciutat i altres batalles que no apareixen als mapes. Els textos reunits en aquest volum són l’autòpsia d’un país.

Lucas Marco (València, 1985) és llicenciat en Sociologia i Ciències Polítiques per la Universitat de València i és màster en Història Contemporània i Món Actual per la Universitat de Barcelona. És autor del llibre Simplemente es profesionalidad. Historias de la Brigada Político Social de València (Alfons el Magnànim, 2018). Autòpsia d’un país és el fruit de tres anys de periodisme d’investigació a l’edició valenciana d’elDiario.es.

FLORENCIO PLA «LA PASTORA» - Elena Solanas
UN PIANISTA EN UN CELLER - Muriel Villanueva
ESCRITOS POLÍTICOS LIBERTARIOS - Simone Weil
¿Qué fue la Guerra Civil? - Carlos Fernández Liria | Silvia Casado Arenas | David Ouro
LAS FEDERACIONES REGIONALES ANARQUISTAS EN ESPAÑA - Joan Zambrana
VOCES LIBRES - Rafael Maestre Marín
icone subscripcions

En Virus también necesitamos recuperar energías.
Cerramos del 6 al 21 de agosto. Vuestros pedidos se prepararán a partir del 22.
¡Gracias por vuestro apoyo!