elogi-del-paper-9788418580604

El llibre en paper no ha mort, ni ho farà. Però com l’arribada dels dispositius electrònics ha modificat la lectura? El filòsof Roberto Casati escriu un assaig ple de matisos que transita des d’un elogi exquisit del llibre en paper a la deconstrucció del colonialisme digital com a ideologia, que resumeix en un principi: «Si és possible que determinada cosa o activitat migri cap al digital, ha de migrar».

Oposar-se a aquesta tesi et pot merèixer ser titllada de luddita, però segons Casati, el que cal és negociar, invocar el principi de precaució davant la tecnologia, no acceptar-la passivament, sinó transformar-la o adaptar-la. I l’escola, sens dubte, ha de ser el primer espai de protecció de l’atenció. Si s’introdueix la tecnologia a les aules, ha de ser de la mà d’un bon 'design' que la situï com a mitjà per a un fi pedagògic que la transcendeixi.

La traductora, Xènia Amorós Soldevila, professora de Tecnologia de la Traducció, mare i activista per l’educació pública, escriu un epíleg crític a la digitalització de les aules catalanes. 

Roberto Casati és filòsof, investigador al centre d’investigació europea CNRS, professor a EHESS i director de l’Institut Nicod de París. És especialista en filosofia de la percepció i autor d’una àmplia obra acadèmica i divulgativa. Altres obres editades en castellà: 39 (simples) cuentos filosóficos (2019). Acaba de publicar Oceano: una navigazione filosofica (2022).

Tejer comunidades - Fil a l'Agulla Cooperativa
Alerta greenwashing - Jaume Enciso
Objectiu Venus - VVAA
Agenda Pol·len 2024 - VVAA
L’expropiació de la ciutat popular - Marc Dalmau
ALIMENT - VVAA
icone subscripcions

En Virus también necesitamos recuperar energías.
Cerramos del 6 al 21 de agosto. Vuestros pedidos se prepararán a partir del 22.
¡Gracias por vuestro apoyo!