venim-de-lluny-9788416698769

«Coneixes algun col·lectiu o dona del passat del feminisme valencià? Com va començar el feminisme a la nostra terra? Quins són els episodis de lluita feminista més importants al País Valencià? És molt possible que la teua resposta siga negativa, com també ho era per a nosaltres abans d’iniciar aquest camí.»

Aquest és el colpidor punt de partida de Venim de lluny. Un llibre bàsic i necessari per a recuperar, entendre i dignificar la història popular del feminisme a casa nostra. Obreres, mestres, llauradores, guerrilleres, antifeixistes i militants de base. La genealogia de les lluitadores valencianes que van aconseguir avanços democràtics i populars que arriben fins als nostres dies.

Un llibre que naix en el si de la Universitat Popular La Fènix, amb epíleg del col·lectiu Arada, per a rescatar de la desmemòria les lliçons emancipadores de tantes dones silenciades. Perquè necessitem saber d’on venim per a afrontar els nous reptes. Perquè hi ha debats i conflictes a què les nostres predecessores ja es van enfrontar. Recordem-les, escoltem-les i aprenem d’elles.

Carme Bernat Mateu (1994) és doctoranda en història contemporània per la UVEG, professora de secundària i participa en el projecte La Fènix Universitat Popular.
Andrea Aguilar Olivas (1992) és graduada en Història i professora de secundària.
Gemma Martínez Pastor (1994) és graduada en Història i estudiant del màster en Gènere i Polítiques d’Igualtat. Col·labora a La Directa País Valencià i participa del projecte La Fènix Universitat Popular.
Laura Bellver Gandia (1998) és graduada en Història i màster en Investigació Didàctica. Participa en el projecte Arada. Eina de Feminismes i Memòria i en La Fènix Universitat Popular.

L’última nit al Telegraph Club - Malinda Lo
Vicent Andrés Estellés - Pau Alabajos
Vicent Torrent - Josep Vicent Frechina
ABSÈNCIES I PÈRDUES - Yayo Herrero
FLORENCIO PLA «LA PASTORA» - Elena Solanas
LA TACA - Laia Asso Ministral
icone subscripcions

En Virus también necesitamos recuperar energías.
Cerramos del 6 al 21 de agosto. Vuestros pedidos se prepararán a partir del 22.
¡Gracias por vuestro apoyo!