la-fi-de-la-nostra-petita-ciutat-9788418705397

A través de set relats relacionats, que poden llegir-se com una única obra, Dimitris Hatzís qüestiona les dinàmiques de la societat com a conjunt, centrant-se en l’individu solitari.

Hatzís construeix una petita ciutat indeterminada que esdevé escenari de l’impacte que tenen, sobre els protagonistes, les transformacions econòmiques i socials de la Grècia d’entreguerres. L’alienació social i el desengany amb la idea del progrés són els fi ls conductors d’unes històries que retraten comunitats en extinció, veïnats que es lliuren a la traïció, institucions corruptes, grans famílies arrelades en la tradició i individus solitaris completament desvinculats del llegat cultural.

La rapsòdia dels herois vençuts dels relats de Hatzís confirma que el relat breu entronca amb la poesia com un dels grans assoliments de la parla i cultura gregues modernes.

«Els relats de Hatzís descriuen un món en decadència, perquè les condicions econòmiques i socials han canviat.» —Linos Politis, paleògraf i un dels erudits neogrecs més importants.

Dimitris Hatzís (Ioànnina, 1913 – Atenes, 1981) Escriptor i activista polític. Ocupa un lloc d’honor en la literatura grega contemporània. Hatzís va estudiar Humanitats a Atenes, on ingressà al Partit Comunista. Confinat a l’illa de Folégandros i després condemnat a mort, va viure a l’exili bona part de la seva. Fins el 1975 no va rebre l’indult i pogué tornar a Grècia. Des d’aleshores va tenir un paper molt actiu en tertúlies i debats i fou editor de la revista ?? ???sµa [El Prisma], que va contribuir a la difusió de la literatura estrangera a Grècia. Hatzís només va publicar sis llibres. Destaquen El foc (1946), La fi de la nostra petita ciutat (1960), Desarmats (1966) i El llibre doble (1976, publicada en català per Tigre de Paper Edicions l’any 2021).

EL LLIBRE DOBLE - Dímitris Hatzís
KANNJAWOU - Lyonel Trouillot
DOMINICANA - Angie Cruz
NEGUIT PERMANENT - Tsitsi Dangarembga
EL NAIXEMENT DE LA NOSTRA FORÇA - Victor Serge
NEVADA - Imogen Binnie
icone subscripcions

En Virus también necesitamos recuperar energías.
Cerramos del 6 al 21 de agosto. Vuestros pedidos se prepararán a partir del 22.
¡Gracias por vuestro apoyo!