carta-a-un-vell-amic-i-altres-relats-9788418858260

Carta a un vell amic i altres relats es compon dels set textos autobiogràfics i confessionals més representatius de Ryunosuke Akutagawa, escrits en els tres darrers anys de la seva vida. En aquesta última etapa, l’autor vivia assetjat per un seguit de problemes físics i mentals que el van dur a suïcidar-se el 27 de juliol de 1927, amb només trenta-cinc anys.

A banda de l’indiscutible valor testimonial, aquests textos també tenen un gran valor literari, històric i social, en la mesura que reflecteixen l’estat mental alterat en què vivia un dels autors més brillants de la seva generació, provocat per la tensió entre tradició i modernitat que afectava els intel·lectuals japonesos de l’època.

Ryunosuke Akutagawa (1892-1927) és considerat el millor contista del Japó modern. Amb una infància marcada per la bogeria de la seva mare, Akutagawa es va refugiar ben aviat en la lectura, la qual cosa li va permetre conèixer de primera mà els clàssics xinesos i japonesos, així com els autors occidentals, d’entre els quals admirava Baudelaire, Poe, Strindberg, Tolstoi o Wilde. Va produir febrilment un centenar llarg de contes i relats breus amb els quals va explorar el cantó més fosc i més contradictori de la condició humana. Gràcies al seu domini estilístic i al seu coneixement de la psicologia, es va establir com una figura literària de primer ordre que va ser capaç d’insuflar aires nous a les lletres nipones, tant amb els contes que va ambientar en l’època clàssica com amb els que va situar en un entorn modern i urbà.

Les nits difícils - Dino Buzzati
Fill d'un malparit - Sorj Chalandon
La Lucy a la vora del mar - Elizabeth Strout
LA CONILLERA - Tess Gunty
CRÒNIQUES DE PALMA - Damià Alou
LA NECESSITAT - Pasqual Farràs
icone subscripcions

En Virus también necesitamos recuperar energías.
Cerramos del 6 al 21 de agosto. Vuestros pedidos se prepararán a partir del 22.
¡Gracias por vuestro apoyo!