orbis-sensualium-pictus-9788412314465

El 1658, el pedagog i filòsof txec Jan Amos Komenský, més conegut com a Comenius, va publicar Orbis Sensualium Pictus, considerat el primer llibre il·lustrat per a nens i nenes d’Occident. Es tracta d’una enciclopèdia visual dividida en 150 capítols, que abasta «totes les coses fonamentals en el món i de les activitats en la vida». L’Orbis introdueix una proposta nova i revolucionària: un llibre d’imatges pensat per a tothom, sense distinció de sexe, condició social o capacitat d’aprenentatge.

L’edició en castellà, inèdita fins que la vam publicar el 2018, va rebre la Menció d’Honor a la categoria de No Ficció de la Fira del Llibre Infantil i Juvenil de Bolonya. Ara, es vol oferir també la traducció curosa del llatí al català per part de la Dra. Julia Aguilar, especialitzada en Filologia llatina. La present edició, com la castellana, conté les xilografies de Paulo Kreutzberger —reproduïdes tal com es van publicar a una edició facsímil anglesa de 1959— i el prefaci de Comenius. A més, s’inclouen dos textos sobre l’obra i l’autor de Teresa Duran, editora i autora catalana, de dilatada trajectòria professional en el camp de la creació i la recerca, la crítica literària i la docència.

Iohannes Amos Comenius Va néixer el 1592, a Moràvia, actual República Txeca. Teòleg, filòsof i educador de caràcter cosmopolita, és considerat el pare de la pedagogia i l’inventor del llibre de text. Va viure en una època marcada pels profundíssims canvis culturals, religiosos i bèl·lics que van capgirar el mapa d’Europa. Convençut del paper fonamental de l’ensenyament en el desenvolupament integral de l’ésser humà, va proposar una sèrie de mesures educatives presidides pel lema «Ensenyar-ho tot a tothom i arreu». El seu ideari pedagògic està metodològicament desglossat en la seva obra cabdal, Didàctica Magna (1626-1632), text clau de la pedagogia universal. El 1957, l’UNESCO va nomenar Comenius «l’apòstol de l’educació moderna i de la comprensió internacional». Va morir a Amsterdam el 15 de novembre de 1670 als setanta-vuit anys.

HELL - Seymour Chwast
TOT ÉS POSSIBLE AMB EL MEU DRAC - Didier Lévy
FEM VEURE QUE... - André Marois
LA MEVA VIDA AMB UN DRAC ENCÈS - Didier Lévy
MISS CAT - EL CAS DEL FOLLET VERD - Jean-Luc Fromental
BESTIARIO DE LOS COLORES - Adrienne Barman
icone subscripcions

En Virus también necesitamos recuperar energías.
Cerramos del 6 al 21 de agosto. Vuestros pedidos se prepararán a partir del 22.
¡Gracias por vuestro apoyo!