el-rei-petito-9788412654523

«Un dia, al matí, el Rei Petitó es va adonar que se li havien trencat els tres soldats. Com que la porta era oberta, va sortir al jardí...».

Així comença la primera aventura del Rei Petitó, i al llarg de les pàgines del llibre, com si miréssim amb una ullera de llarga vista, veiem com juga aquest petit gran personatge. Un cop ha sortit per la porta, tot l’espai que se li obre delimita el seu terreny de joc, si no és que… troba una altra porta oberta; en tot cas, els éssers vius que hi trobi, cuques o vaques, hauran de participar en la seva aventura. Nosaltres anem espiant com juga de tot cor aquest petit tirà amb cara d’adult, que no està disposat a reconèixer cap mena de derrota.

El Rei Petitó, general d’infanteria és el primer llibre d’una trilogia protagonitzada pel mateix personatge. Tots tres comparteixen estructura i tenen elements similars, però es complementen i incorporen variacions subtils. Des del primer moment, el Rei Petitó va arrelant a través de l’humor en el nostre imaginari, fins a esdevenir tot un personatge de culte.

El dispositiu creat per a la sèrie del Rei Petitó és força senzill, prou transparent per deixar que els més menuts en gaudeixin. 

Javier Sáez Castán (Huesca, 1964) és autor de més d’una vintena de llibres il·lustrats. L’any 2016 va ser guardonat amb el Premio Nacional de Ilustración i ha rebut diversos guardons i reconeixements pels seus treballs. Els llibres de JSC, que sovint s’han publicat a editorials llatinoamericanes, són espais de fantasia amb una arquitectura molt reglamentada i precisa, que fa de cada obra un joc fabulós: «Més que no pas en les històries que contenen penso en els dispositius que són els llibres; en conjunt, m’imagino que aquests dispositius són com barraques de fira on puc aplegar una colla de prodigis i curiositats». En aquest sentit, és paradigmàtic el seu famós Animalari universal del Professor Revillod; però l’esperit lúdic ha presidit tota l’obra de JSC, que ha anat adaptant el text i l’estil gràfic a allò que el joc de cada llibre demanava.

El Circ Printimpram - Daniïl Kharms
El Circo Printiripran - Daniïl Kharms
Feti i el pesticida malèfic - Neus Cáceres
Un mapa para la incertidumbre - Miquel Missé | Alex Martinez
Un mapa per a la incertesa - Miquel Missé | Alex Martinez
Llops en helicòpter - Sarah Tagholm | Paddy Donnelly
icone subscripcions

En Virus también necesitamos recuperar energías.
Cerramos del 6 al 21 de agosto. Vuestros pedidos se prepararán a partir del 22.
¡Gracias por vuestro apoyo!