catalàcastellano
Edicions del 1979
Segur que Colom era català?318 páginas
Les raons per dubtar-neISBN: 9788494720130
Xavier Deulonder16,00 €
Edicions del 1979
todostuslibros.com
segur-que-colom-era-catala-9788494720130

Durant els darrers anys, han aconseguit força acceptació, sobretot entre persones vinculades al catalanisme i a l'independentisme, les teories proposades per Jordi Bilbeny i els seus seguidors i col·laboradors, agrupats en l'entitat Institut Nova Història (INH), que no només Colom era català, sinó que, a més, la descoberta d'Amèrica va ser una empresa catalana.

Fora dels Països Catalans, no hi ha ningú que consideri seriosament la teoria de l'origen català de Colom; la teoria més acceptada arreu del món és que Colom era genovès. Per això podem dubtar, i molt, de les teories de Jordi Bilbeny i l'Institut Nova Història, fins al punt que cal descartar-les. 

Recuerdos de un libertario andaluz - Manuel TembladorHistoria vasca de la humanidad - Iñaki EgañaReimaginar la disidencia sexual en la España de los 70 - Alberto Berzosa, Lucas Platero, Juan Anonio Suárez y Gracia Trujillo (eds.)Antifascistas alemanes en Barcelona - Dieter Nelles, Ulrich Linse, Harald Piotrowski y Carlos GarcíaEl fascismo y sus fantasmas - Álvaro Castro SánchezInvertidxs y rompepatrias - Piro Subrat