reina-9788418723421

I si ser reina no fos tan bon pla? Reina va néixer així, sent reina, amb una corona posada des del bressol. Una corona que té els seus avantatges, però que en realitat no li agrada res. En el col·le li impedeix la tombarella i espatlla tot tant jugant a l’amagatall com intentant gaudir d’una festa... Com llevar-se de damunt aquesta cosa molesta que no serveix per a res? Tant de bo amb ajuda de les seves compis aconsegueixi llevar-la.

Myriam Cameros planteja així un bell conte que ens ajuda a llegir la necessitat del comuna en la ruptura dels cànons socials sobre tots planegen... fins i tot quan aquests prenen la forma d’una corona. 

Myriam Cameros Sierra (Iruña, 1978) és una de les il·lustradores més reconegudes a nivell estatal. El seu recorregut en l’educació formal la va portar per València (UPV, Belles arts) i Barcelona (UAB, il·lustració aplicada i literatura infantil), ciutat en la qual tindria no poc contacte amb les militàncies o experimentacions afectives que després rebrien l’etiqueta de pornoterrorismo. En 2008, va il·lustrar, sota guió de Nunila López, La cenicienta que no quería comer perdices. A base de presentacions en àmbits militants van aconseguir donar a la primera versió autoeditada de l’obra un èxit que acabaria atraient a l’editorial Planeta, que s’encarregaria de fer una edició posterior aviat convertida en gran èxit comercial. Posteriorment arribarien edicions en euskera (Txalaparta) i català (Eds. 62) per a aquesta obra. També amb Planeta i Nunila va publicar, en 2012, els seus Cuentos para antes de despertar. De Planeta va saltar a un segell llavors incipient, Nubeocho, per a crear, amb guió d’Andrés José Carlos, El pirata de la pata de palo. Després d’uns pocs anys menys visible però molt activa en cursos d’agitació gràfica, en 2018 va sortir a la llum el Bestiario decreto de niñas malas, de nou amb Planeta (Destí), però amb guió aquesta vegada de Gabriela Larralde, i en 2019 el premiat (Premi Bruguera) Tierra trágame, amb David Priego de guionista. Més informació: dibujandoconlaluna.com

C DE CONSENTIMENT - Eleanor Morrison | Faye Orlove
C DE CONSENTIMIENTO - Eleanor Morrison | Faye Orlove
LA BICI DE LA LOLA - Alba Barbé i Serra | Laia Pibernat | Judit Piella
LA BICI DE LOLA - Alba Barbé i Serra | Laia Pibernat | Judit Piella
BRUNO ALÇA EL VOL - Sabine Ziegelwanger | Anna Horak | Flo Staffelmayr
BRUNO LEVANTA EL VUELO - Sabine Ziegelwanger | Anna Horak | Flo Staffelmayr
icone subscripcions

En Virus también necesitamos recuperar energías.
Cerramos del 6 al 21 de agosto. Vuestros pedidos se prepararán a partir del 22.
¡Gracias por vuestro apoyo!