pots-ser-9788418580666

Cada dia hi ha més famílies que volen criar d'una manera més flexible amb el gènere. Tanmateix, costa trobar contes infantils que fugin de la representació binària i estereotipada de les criatures, i l'heteronorma ho impregna tot.

En la immensa majoria de contes podem assumir el gènere dels personatges representats perquè les seves expressions de gènere són tradicionals, i costa trobar contes en què en comptes d'un pare i una mare hi hagi representades famílies més acostades a la realitat diversa que troben a l'escola, sense anar més lluny.

Amb aquest ABC iniciem una col·lecció de contes sense marques de gènere, de manera que qualsevol criatura, del gènere que sigui, s'hi pugui sentir representada. Un abecedari en què cada lletra representa un adjectiu (de vegades un substantiu) invariable, i que a més de servir als adults com a una llarga llista de coses que podem dir a les criatures en comptes de «que guapa» o «que fort», sigui també un «catàleg» d'expressions de gènere, corporalitats i diferències en què qualsevol criatura pugui trobar-s'hi.

Pots ser. Un llibre per descobrir-te de la A a la Z, escrit per Bel Olid amb il·lustracions de Eider Eibar, Marlen Krause, Alba Domingo i Aida I de Prada

NIM I BLAU - Bel Olid | Alba Domingo
TINC GANA - Bel Olid | Eider Eibar
LA SORT DE LA DESPISTADA - Núria Cela
TERRA D'APRENENTAGES - VVAA
¿DÓNDE ESTÁ LA LIBERTAD? - Elisenda Pascual i Martí
ELOGI DEL PAPER - Roberto Casati
icone subscripcions

En Virus también necesitamos recuperar energías.
Cerramos del 6 al 21 de agosto. Vuestros pedidos se prepararán a partir del 22.
¡Gracias por vuestro apoyo!