noticia

Janet Biehl: Ecologia Social i Confederalisme Democràtic de Bookchin a Öcalan i al moviment alliberador de Rojava

El 25 de maig va visitar Barcelona Janet Biehl, una de les principals pensadores del municipalisme llibertari i un dels referents internacionals del municipalisme emancipador i l'ecologia social. Biehl, que participa aquests dies en la Trobada Internacional d'Ecologia Social i Confederalisme Democràtica a Lió, ha mantingut els darrers anys una estreta relació amb la lluita del poble kurd i des del 2011 ha escrit prolíficament sobre el model d'organització social i política llibertaria aplicat en algunes zones del Kurdistan.

 

En la seva gira europea, apart de Barcelona també va participar en un acte el dia 24 a Madrid i el dia 26 a Montpeller. En la seva visita a Catalunya, en un acte a La Cinètika de Sant Andreu (Barcelona), Janet Biehl va reflexionar sobre l'actualitat de les tesis del municipalisme llibertari, a partir de l'experiència de la Confederació de Pobles del Kurdistan, en la que els mecanismes de funcionament horitzontals i una oberta reivindicació del feminisme i el paper de les dones, s'han convertit en fonamentals.

Biehl és autora i compiladora d'obres fonamentals per al que s'ha anomenat ecologia social com: Las políticas de la ecología social: municipalismo libertario (Editorial Virus, 1998), Rethinking Ecofeminist Politics (1991) o The Murray Bookchin Reader. Recentment ha publicat Ecology or Catastrophe: The Life of Murray Bookchin (Oxford University Press, 2015, de pròxima publicació a Virus editorial).

 

 

31/05/2016 14:09:00

subscríbete