neguit-permanent-9788419515056

Una història sobre la majoria d'edat i una poderosa exploració de l'imperialisme cultural. Neguit permanent dibuixa el viatge de creixement personal de la Tambudzai en una nació també jove, Zimbàbue.

Coincidint amb els darrers embats de les lluites contra el règim colonial de minoria blanca, la Tambudzai, una camperola de tretze anys, comença els estudis. Sobre l’esquena li reposen les esperances econòmiques d’una extensa estructura familiar patriarcal i, per dins, li crema el desig d'independència. La lluita de la Tambu per alliberar-se de les limitacions del seu poble i accedir a l’escola de la missió també és el retrat d’una nació que experimenta les tensions entre tradició i modernització, africanisme i europeisme, entre una situació tutelada i oprimida i una condició adulta i autònoma.

«Som davant d’una de les obres més significatives de la literatura africana del segle XX.» —Wadzanai Mhute, The New York Times

Tsitsi Dangarembga (Mutoko, Rhodèsia, actual Zimbàbue, 1959) Escriptora, cineasta i activista zimbabuesa, Dangarembga és reconeguda mundialment com a referent del feminisme i cronista de la realitat social al continent africà Després de passar bona part de la seva etapa de formació a Anglaterra i Alemanya va tornar al seu país natal empesa pel racisme i la solitud que va experimentar a Europa. Amb la seva productora cinematogràfica ha rodat nombrosos films guardonats internacionalment. Amb la trilogia semiautobiogràfica protagonitzada per la Tambudzai, encetada amb Nervous conditions (Neguit permanent), va entrar a la llista de les 12 millors escriptores africanes i a la de les 100 obres literàries més influents de la història.

Condiciones nerviosas - Tsitsi Dangarembga
La pimpinella blava - Svetlana Slapšak
Sabia llegir el cel - Timothy O'Grady | Steve Pyke
L’espai blanc - Valeria Parrella
L’altra cara de la pell - Jeferson Tenório
Al fons de la memòria de Déu - Xurde Álvarez
icone subscripcions

En Virus también necesitamos recuperar energías.
Cerramos del 6 al 21 de agosto. Vuestros pedidos se prepararán a partir del 22.
¡Gracias por vuestro apoyo!