descolonitzant-la-ment-palestina-9788419719720

«Estic dret sobre les ruïnes d'una casa a la ciutat de Gaza, observant l'horitzó». Aquestes són les paraules inicials d'aquest llibre, finalitzat amb notes de veu mentre Gaza, on viu l'autor, és aniquilada. Descolonitzant la ment palestina no tracta del darrer atac israelià sobre Gaza. És una crítica aguda als Acords d'Oslo, als territoris creats per l'imperialisme en nom de la solució dels dos Estats. També és un text, d’urgència, sobre la folklorització de la lluita i l'emancipació palestines, que han esdevingut una conducta habitual per part de les organitzacions històriques que lluiten per l'alliberament de Palestina.

Haidar Eid es basa en l'obra d'Edward Said, a qui els palestins aprecien per la seva crítica implacable de la seva situació, per fer una crida per un canvi de consciència. Albira, des de les ruïnes de Gaza, un nou període d'amenaça sense precedents sobre la cultura, la identitat i el futur del poble palestí.

Haidar Eid és professor associat de literatura postcolonial i postmoderna a la Universitat al-Aqsa de Gaza. Ha escrit nombrosos articles sobre el conflicte araboisraelià a Znet, Electronic Intifada, Palestine Chronicle i Open Democracy. Ha publicat articles sobre estudis culturals i literatura a diverses revistes, com Nebula, Journal of American Studies in Turkey, Cultural Logic i Journal of Comparative Literature. Haidar és autor de Worlding Postmodernism: Interpretive Possibilities of Critical Theory i Countering The Palestinian Nakba: One State For All. És membre fundador de la Palestinian Campaign for the Academic and Cultural Boycott of Israel (PACBI).

Descolonizando la mente palestina - Haidar Eid
Espais del capitalisme global - David Harvey
Hijas de la Nakba - Estel·la Vidal
¿Hacia una nueva guerra civil mundial? - Maurizio Lazzarato
El Viejo Topo #436 - VVAA
Liberating Sápmi - Gabriel Kuhn
icone subscripcions

En Virus también necesitamos recuperar energías.
Cerramos del 6 al 21 de agosto. Vuestros pedidos se prepararán a partir del 22.
¡Gracias por vuestro apoyo!