catalàcastellano
Editorial Base
Història dels moviments nacionalistes568 páginas
ISBN: 9788485031917
Antoni Rovira i Virgili22,00 €
Editorial Base
todostuslibros.com
historia-dels-moviments-nacionalistes-9788485031917

La Història dels moviments nacionalistes sintetitza la lluita de nombrosos pobles europeus i dels seus moviments d’emancipació nacional. Al llarg de les pàgines que componen el llibre, Rovira analitza diversos països com Finlàndia, Polònia, Lituània, Flandes, Creta, Hongria, el País Basc i Catalunya, entre altres nacionalitats sense Estat propi que pugnen per aconseguir o consolidar la seva independència.

En aquesta obra, que manté plenament la vigència al cap de gairebé un segle d’haver estat publicada per primera vegada, Rovira i Virgili aborda la història des d’un punt de vista científic, a partir d’una concepció nacionalista moderna i progressista.

Rovira, en un text cabdal que ha esdevingut un clàssic i una obra fonamental per a tots aquells que vulguin conèixer les bases històriques dels nacionalismes contemporanis, proposa un nou mapa d’Europa, que no té res a veure amb la realitat caduca dels imperis ni dels estats que oprimeixen les nacions petites. Rovira situa Catalunya en el context polític internacional de l’època i reivindica el paper de les organitzacions obreres en la defensa de la causa de les nacions sense Estat.

 

EN RESUM

— La més completa història de tots els moviments nacionalistes europeus contemporanis.

— Ajuda a entendre la història dels nacionalismes català i basc dins del conjunt de la lluita per la llibertat nacional dels petits pobles d’Europa.

— Una obra clàssica escrita per un dels millors historiadors catalans del segle xx.

— L’alliberament de tants pobles europeus esdevé un exemple per a aquells que, com Catalunya, encara no han aconseguit la seva plena llibertat.

Eva Serra. Per la revolució catalana - Albert Botran Pahissa (ed.)Blas Infante: revolucionario andaluz - VV. AA.Feministas por la paz - Sandra Blasco Lisa y Carmen Magallón PortolésAntología del teatro anarquista - Juan Pablo CaleroHistoria extraña de España - Chococriskis presenta¿Vírgenes o putas? - Amaia Nausia Pimoulier