adeu-capitalisme-9788498884395

El capitalisme no funciona: és socialment injust, políticament antidemocràtic, ecològicament insostenible i estructuralment violent. Però hi ha alternativa? L´autor de Adéu, capitalisme. 15M-2031 pensa que sí i per això proposa un esbós de model social no capitalista que anomena Ecodemocràcia cooperativa, basat en un sistema econòmic democràtic, social i solidari, i en un sistema polític de democràcia participativa i inclusiva. I dibuixa, a més, una estratègia per arribar-hi, l´empoderament popular, resultat de combinar la creació de con­tra­po­ders socials, la mobilització popular noviolenta i la via elec­toral.

La intenció de la proposta no és construir una suposada socie­­tat ideal, sinó fer un canvi prou significatiu a vint o trenta anys vista perquè, d´una banda, arribem a temps d´aturar la ca­­tàs­tro­fe climàtica i social a què ens aboca el capitalisme se­nil, i de l´altra, obrim la possibilitat de desenvolupar plenament societats més justes, democràtiques, sostenibles i pacífiques.

El repte és difícil però no impossible, sobretot perquè ja avui existeixen milers d´experiències d´èxit, algunes descrites en el llibre, que ens demostren que és perfectament factible viure d´una altra manera.

L'economia solidària en 100 paraules - Jordi García Jané
Economia solidaria per a una Catalunya lliure - Jordi Garcia Jané, Jordi Via Llop, Jordi Estivill Pascual, Jordi Valls Olivé
Adiós, capitalismo - Jordi García Jané
Crisis capitalista y economía solidaria - Jean-Louis Laville y Jordi García Jané
La dimensió cooperativa - Jordi Garcia Jané, Jordi Via Llop, Lluís M. Xirinacs Damians (Eds.)
Tierra, poder y conflictos - Pierre Blanc
icone subscripcions

En Virus también necesitamos recuperar energías.
Cerramos del 6 al 21 de agosto. Vuestros pedidos se prepararán a partir del 22.
¡Gracias por vuestro apoyo!