veus-davant-la-repressio-9788494194191

Al pròleg de Veus davant la repressió, Jose Garcia, un dels absolts de les accions contra el pla Caufec, escriu: “No em fa por la repressió. El que realment em provoca pànic és imaginar que, un dia, ens reprimeixin per les nostres activitats polítiques i no hi hagi solidaritat al carrer”. En aquest llibre, un recull d’entrevistes dutes a terme des de la Directa, trobem testimonis tant de la lluita com de la repressió i la solidaritat. Tres radis d’una roda, d’un cercle viciós posat en marxa a la cerca d’una transformació social que sembla obstinadament difícil d’assolir, però no per això és menys perseguida.

Al llarg dels seus nou anys de feina, la Directa ha seguit de prop les persones que han estat objecte de la repressió i les seves lluites. De totes elles, l’equip editor de Veus davant la repressió n'ha fet una tria per intentar esbossar una panoràmica representativa de la dissidència i dels intents institucionals per desmantellar-la. Són d’interès per la seva actualitat i per la seva voluntat de trencar amb el discurs oficialista d’un statu quo de pau social, democràcia i drets humans universals.

Són veus trencadores, valentes i entregades. Són memòria d’un passat viu, retrat d’un present inquiet i perspectiva d’un futur combatiu. Ens parlen de casos concrets i de fets personals que serveixen de mirall ampli de la repressió, des de l’experiència individual a la implicació col·lectiva, amb històries que tenen uns noms i uns cognoms, però que podrien haver estat viscudes per moltes altres persones.

Jorge del Cura. Mamadou. José Solís. Oriol, Jofre i Joan. Ciro Morales. Sergi Hernández. Laia Serra. Alfonso Fernández. Eva Labarta i Andrés Garcia Berrio. Xavier Artigas i Xapo Ortega. Madres contra la Represión. Mariana Huidobro. Isma i Dani. la Xarxa Antirepressió de Familiars de Detingudes. Un seguit de noms i de col·lectius que podrien haver estat d’altres, perquè la repressió creix i amplia el cercle de persones que, en comptes de ser innocents, han passat a ser potencialment culpables en un context perpetu d’alarma social. De por. De desarticulació de la lluita.

ENSAYOS DE AGITACIÓN RURAL - AA. VV.
Soberanías - AA. VV.
Fue solo un comienzo - AA. VV.
8M Constelación feminista - AA. VV.
Autogestión, autonomía e interdependencia - AA. VV.
El aumento de las desigualdades - AA. VV.
icone subscripcions

En Virus también necesitamos recuperar energías.
Cerramos del 6 al 21 de agosto. Vuestros pedidos se prepararán a partir del 22.
¡Gracias por vuestro apoyo!