catalàcastellano
El Jonc
El pensament i l'acció162 páginas
De Marx a Gramsci en Joan FusterISBN: 978-84-938705-6-0
AA. VV.15,00 €
El Jonc
todostuslibros.com
el-pensament-i-l'accio-978-84-938705-6-0

El pensament i l'acció. De Marx a Gramsci en Joan Fuster té la intenció d'aproximar el lector a la influència que el pensament marxista, i especialment el gramscià, tingué en les reflexions de l'escriptor de Sueca. No és casual que Edicions El Jonc dediqui un llibre a aquest tema, ja que tant Fuster com Gramsci han estat dos referents fonamentals per a l'esquerra dels Països Catalans. La proposta nacional del primer i la reformulació del marxisme per part del segon marcaren, sense cap mena de dubte, les línies tàctiques i estratègiques de les diferents cultures polítiques dels nostres països.

Amb un to divulgatiu i alhora acadèmic, el llibre que teniu a les mans servirà al lector novell en la temàtica per tenir una perspectiva general de tots dos autors i a l'especialitzat per continuar, o tancar, amb el debat sobre la recepció real que Gramsci tingué tant en Fuster com en els partits marxistes de casa nostra.

La gran guerra y la revolución - José Luis Martín Ramos (coord.)New Left Reiew 116-117 - VV. AA.Des de totes les trinxeres, a primeria línia de foc - Laia Estrada CañónRosa Lux19 - Vanesa RipioLas vacas negras - Louis AlthusserDavid Harvey - Núria Bechach y Abel Albet (eds.)