catalàcastellano
El Jonc
El pensament i l'acció162 páginas
De Marx a Gramsci en Joan FusterISBN: 9788493870560
AA. VV.15,00 €
El Jonc
todostuslibros.com
el-pensament-i-l-accio-9788493870560

El pensament i l'acció. De Marx a Gramsci en Joan Fuster té la intenció d'aproximar el lector a la influència que el pensament marxista, i especialment el gramscià, tingué en les reflexions de l'escriptor de Sueca. No és casual que Edicions El Jonc dediqui un llibre a aquest tema, ja que tant Fuster com Gramsci han estat dos referents fonamentals per a l'esquerra dels Països Catalans. La proposta nacional del primer i la reformulació del marxisme per part del segon marcaren, sense cap mena de dubte, les línies tàctiques i estratègiques de les diferents cultures polítiques dels nostres països.

Amb un to divulgatiu i alhora acadèmic, el llibre que teniu a les mans servirà al lector novell en la temàtica per tenir una perspectiva general de tots dos autors i a l'especialitzat per continuar, o tancar, amb el debat sobre la recepció real que Gramsci tingué tant en Fuster com en els partits marxistes de casa nostra.

En defensa de causas perdidas - Slavoj ZizekLa revolución en El Capital - Jesús Rodríguez RojoOnejar la bandera - AA. VV.Viaje sentimental - Viktor ShklovskiLa emancipación femenina - Palmiro TogliattiLes paraules de la nació - Ferran Lupescu