catalàcastellano
El Viejo Topo
Lliures o vassalls?284 páginas
El dilema digitalISBN: 9788416995066
Aina Fernàndez Aragonés i Albert Garcia Pujadas18,00 €
El Viejo Topo
todostuslibros.com
lliures-o-vassalls-9788416995066

Els autors proposen ajudar-nos a comprendre aquest món, canviant i complex, on tecnologia i digitalització són protagonistes d’un històric punt d’inflexió que afecta a tots els àmbits. Amb amenaces reals i enormes oportunitats: modifica l’economia i les empreses; genera amenaces com la inseguretat o la manca de privacitat; obre el debat sobre el futur de les ciutats o l’evolució de l’espècie; o que planteja canvis en el model educatiu o energètic, per caducats i insostenibles.

La col·laboració sempre ha tingut un paper clau, però internet i la digitalització les propicien més que mai, per compartir coneixement o qualsevol actiu, inclosa la feina. Alhora, la fabricació digital impulsada pel moviment maker pot introduir canvis importants en la manera de produir objectes i organitzar la feina.

Cal empoderar tecnològicament a les persones, per prendre decisions conscients i poder aprofitar la part positiva que promet el món digital, atenuant-ne els riscos i construir el món que volem.

Panóptico - Jeremy Bentham con ilustraciones de Elías TañoLa invención del pasaporte - John TorpeyCivilizados hasta la muerte - Christopher RyanLaboratorio Favela - Marielle Franco [textos, discursos y cronología]Los contornos del control - Pedro Fraile, Quim Bonastra y Juanma Solís (eds.)Guía antirepresiva - VV. AA.