catalàcastellano
Edicions del 1979
La història m'absoldrà86 páginas
ISBN: 978844358951
Fidel Castro8,00 €
Edicions del 1979
todostuslibros.com
la-historia-m-absoldra-978844358951

La Història m’absoldrà és el text del discurs que Fidel Castro va pronunciar en la seva pròpia defensa l’any 1953, havent estat detingut i acusat de l’assalt a la caserna Moncada de Santiago, el 20 de juliol d’aquell mateix any.

Avui podem llegir aquestes pàgines com a una veritable lliçó del que pot ser una pràctica revolucionària conseqüent en un context de forta opressió: el seu fonament és una ferma confiança en el poble, un sentit especialment aguditzat de la justícia i la convicció absoluta de la legitimitat de la lluita contra el poder imposat.

Sobre aquestes bases desenvolupa una proposta d’acumulació de forces de caràcter nacional-popular (tot el poble unit contra la dictadura), una estratègia que l’haurà de portar, al cap de pocs anys, a la victòria.

Guatemala - Eduardo GaleanoLaboratorio Favela - Marielle Franco [textos, discursos y cronología]El odio como política - Esther Solano Gallego (coord.)Naturaleza y conflicto - Dawid Danilo BarteltVenezuela - Arantxa Tirado SánchezCartografía de la desaparición forzada en Colombia - Fidel Mingorance y Erik Arellana Bautista (coord.)