catalàcastellano
El Jonc
La nit de la sargantana162 páginas
ISBN: 978-84-932034-0-5
Malika Mokeddem10,00 €
El Jonc
todostuslibros.com
la-nit-de-la-sargantana-978-84-932034-0-5

En un poble del desert algerià -un llogarret que domina la vasta plana-, Nour aprèn què és la llibertat. Una llibertat de dona conquerida a força de l'entestament per viure, del rebuig a tota humiliació. El seu nom, Nour, significa llum. Nour ha decidit restar en aquest poble del qual els altres habitants han preferit desertar ja que cau en ruïnes i la font s'ha assecat. Un home cec està perdudament enamorat d'ella. Però Nour no vol veure en els seus sentiments res que no sigui una profunda amistat. L'amistat d'un home és per a ella una conquesta inesperada en aquest país agitat per la violència... Al mercat on va a vendre les verdures que cultiva, Nour para l'orella als rumors de mort, a la derisió amb la qual els habitants del poble combaten l'espavent. Després, dóna l'esquena al caos del món, torna amb les sargantanes del poblat del desert i espera. Nour escruta la immensitat del desert, d'on potser tornarà, com la dolçor d'un món, l'ésser desitjat: l'home estimat.


http://www.eljonc.com

malika-mokeddem

Malika Mokeddem Nascuda el 5 d'octubre de 1949 a Kenadsa, al cor del desert algerià, filla de nòmades i la major de deu germans. Va estudiar primària al seu poble i els estudis secundaris els va cursar al Liceu de Bechar, on era l'única noia de la seva classe. Començà a estudiar la carrera de Medicina a Orà i l'acabà a París. Des de l'any 1979 viu a Montpeller. Començà exercint-hi de metgessa especialitzada en Nefrologia i acabà dedicant-se per complet a activitats literàries. És autora de diverses novel·les que han rebut nombroses distincions.

Memorias fritas - Jose Luís CuerdaLas sociedades secretas y su poder en el siglo xx - Jan Van HelsingLa mecánica del agua - Silvana VogtEl banquero - Núria CadenesLas calles siniestras - Pío BarojaDawla - Gabriele del Grande