l-arbre-de-l-erico-9788498888096

Dos nens i alguns animals són els protagonistes d´aquestes 10 rondalles que Antonio Gramsci li va escriure als seus fills, Delio i Giuliano, i a la seva esposa, Iulca Schucht, des de la presó, i que van ser escrites en forma de cartes per mantenir la relació amb la seva família.

Els contes van ser seleccionats dels llibres de Gramsci: L´arbre de l´eriçó (1948), Apólogos i petits contes de Torí (1980) i de Petits contes de Ghilarza i de la presó (1980). Parlen d´eriçons a la caça de pomes, de galledes amb crancs i pececitos, de batalles entre corbs i mussols, de guineus molt astutes que les hi tenen amb camperols i potrillos indefensos, del joc de dames, de la llibertat en el dibuix, de l´escola i de fills que creixen, d´homes que cauen i ressorgeixen. Són relats plens de fantasia, adequats per a un públic infantil i juvenil, que proposen un rerefons caracteritzat per una forta i clara dimensió ètica, de lluita entre el Ben i el Mal, entre el que és just i no, els opressors i els oprimits. Escrits com a al·legories de la realitat que funcionen com a eines utilitzades per Gramsci per explicar, com si es tractés d´un joc infantil, la vida i les seves controvèrsies.

El llibre, a més de ser publicat en quatre idiomes (castellà, italià, català i sardo) i il·lustrat per Claudio Stassi, va acompanyat per les introduccions de l´escriptora barcelonina Rosa Regás i de l´investigador sardo de la Universitat de Càller i International Gramsci Society, Mauro Pala. L´edició ha estat sota la cura de Marcello Belotti.

El arbol del erizo - Antonio Gramsci
EL RATÓN Y LA MONTAÑA - Antonio Gramsci
Per què ha vingut Salim - Vincles intergeneracionals
LA VENJANÇA DE L'OINC - Tosca Menten | Elly Hees
LA VENGANZA DE OINC - Tosca Menten | Elly Hees
LA BICI DE LA LOLA - Alba Barbé i Serra | Laia Pibernat | Judit Piella
icone subscripcions

En Virus también necesitamos recuperar energías.
Cerramos del 6 al 21 de agosto. Vuestros pedidos se prepararán a partir del 22.
¡Gracias por vuestro apoyo!