catalàcastellano
Edicions del 1979
Arrels a octubre278 páginas
ISBN: 9788494720109
Roger Castellanos i Corbera i David Rodríguez i Albert (coordinadors)15,00 €
Edicions del 1979
todostuslibros.com
arrels-a-octubre-9788494720109

Arrels a Octubre neix amb la intenció de celebrar el centè aniversari de la Revolució d’Octubre. Però fixeu-vos-hi bé: no s’hi queda, ni s’hi resigna. Les arrels són vives, dinàmiques i canviants, de la mateixa manera que alguns arbres són perennes, però no immortals. Ens arrelem a uns fets, a unes necessitats i a uns anhels que no comencen ni acaben a Octubre, en què per primera vegada a la història triomfa la Revolució Socialista.

Els aprenentatges que n’extreuen els i les diferents autores no busquen idealitzar un passat, ni pretenen cercar respostes eternes, sinó encarar el present, des de l’experiència històrica i des de la nostra realitat concreta. Aquest llibre, per tant, no és una obra “retrospectiva”, no pot ser considerada un eco del passat, sinó la plasmació de la força viva del present.

La Comuna de París - Edmond de GoncourtEn defensa de causas perdidas - Slavoj ZizekHistoria y tragedia de Guinea Ecuatorial - Donato Ndongo-BidyogoSocialismo, historia y utopía - Luis Fernándo Medina SierraRecuerdos de un libertario andaluz - Manuel TembladorLa revolución en El Capital - Jesús Rodríguez Rojo