catalàcastellano
Icaria
Ciutats cooperatives224 páginas
Esbossos d'una altra economia urbanaISBN: 9788498888270
Ivan Miró i Acedo20,00 €
Icaria
todostuslibros.com
ciutats-cooperatives-9788498888270

Somiem una altra ciutat, al servei del bé comú. Que no expulsa les classes populars sinó que les acull i transforma, perquè produeix i redistribueix equitativament la riquesa social. Una ciutat que afronta les necessitats econòmiques, socials i culturals dels i les seves habitants. Que suprimeix les desigualtats de classe, gènere, origen, opció sexual o racistes. Una ciutat per la vida: cooperativa, ecològica, solidària, feminista. La Ciutat Comuna. 

Tanmateix, per transformar el somni en vivència gaudida, cal combatre el malson de la ciutat capitalista, que promou l’apropiació de la plusvàlua urbana pels inversors, mentre trinxa les classes populars amb habitatges impossibles i precarietats al servei del turisme global. Però, com fem una ciutat per les persones i no pel capital? Com transitem vers una economia urbana per a la vida? Poden contribuir les iniciatives locals d’economia social i solidària a la producció d’una altra ciutat? Com fem barris, pobles, ciutats cooperatives?

Desarrollo desigual - Neil SmithPerdiendo la tierra - Nathaniel RichSin descanso - Aritza Sáenz del Castillo VelascoLa fábrica del emprendedor - Jorge MorunoMatar de hambre - Vicenç Fisas ArmengolVolver a pisar las calles - Miquel Carrillo Ponce