franco-9788485031931

En aquest llibre, el gran historiador britànic Paul Preston, el més destacat biògraf del general Franco, destrueix un a un els mites que el dictador va intentar construir al voltant de la seva persona. Les permanents manipulacions de la realitat impulsades pel Caudillo i per la cort d'aduladors que varen viure al seu costat durant gairebé quaranta anys, són analitzades en aquesta obra per posar de manifest l'engany, la falsedat i la permanent hipocresia que van presidir el règim franquista. Preston presenta un Franco traïdor a la República, venjatiu fins a la crueltat més extrema i lliurat en cos i ànima al nazisme alemany i el feixisme italià. La relació del dictador amb la Falange, els Borbons, els militars i les grans potències mundials és analitzada per l'autor des d'una perspectiva nova i desmitificadora.

Franco. El gran manipulador, de Paul Preston, és una narració apassionant i de lectura imprescindible per entendre un dels períodes més tràgics de la història contemporània del nostre país.

EN RESUM — Paul Preston és el més destacat biògraf del general Franco. — Destrueix els mites sobre el dictador. — Fa un retrat despietat de la política de Franco. — Ens explica la traïció de Franco a la República i l'amistat amb Hitler i Mussolini. — De lectura amena i rigorosa. — Es tracta d'un assaig històric que farà vibrar el lector i no el deixarà indiferent. — L'obra incorpora dos plecs de fotografies excepcionals en els quals es pot observar les visites que Franco fa a Catalunya. — En definitiva, una gran obra.

Paul Preston (Liverpool 1946). Doctor en història per la Universitat d'Oxford. Ha estat professor de la Universitat de Reading, del Centre d'Estudis Mediterranis de Roma, i del Queen Mary College de la Universitat de Londres. És catedràtic i director del Centre Cañada Blanch per a l'estudi de l'Espanya contemporània de la London School of Economics & Political Science. Articulista de New Society, New Statesman i Times Literary Supplement, col·labora com a comentarista de l'actualitat espanyola a la BBC. Ha publicat nombrosos llibres sobre la Guerra Civil i el franquisme. Entre les seves obres destaquen la monumental biografia Franco (1994), La política de la venganza (1997), La Guerra Civil española (2000), Las tres Españas del 36 (2001) i Juan Carlos. El rey de un pueblo (2003). Dins la col·lecció Base Històrica d'Editorial Base ha publicat la traducció catalana de La Guerra Civil espanyola (2006) i Botxins i repressors. Els crims de Franco i els franquistes (2006).

http://www.editorialbase.com

La fi de la guerra civil - Paul Preston
La guerra civil espanyola - Paul Preston
L'Holocaust espanyol - Paul Preston
Botxins i repressors - Paul Preston
La Guerra Civil espanyola - Paul Preston
L'exili republicà als Països Catalans - Pelai Pagès i Blanch
icone subscripcions

En Virus también necesitamos recuperar energías.
Cerramos del 6 al 21 de agosto. Vuestros pedidos se prepararán a partir del 22.
¡Gracias por vuestro apoyo!