catalàcastellano
El Viejo Topo
Autonomies, federalisme i autodeterminació302 páginas
ISBN: 9788417700317
Jordi Solé Tura18,00 €
El Viejo Topo
todostuslibros.com
autonomies-federalisme-i-autodeterminacio-9788417700317

Autonomies, federalisme i autodeterminació és un llibre escrit per Jordi Solé Tura ara fa trenta-cinc anys. Però, tot i haver-lo escrit fa més de tres dècades, sembla haver estat escrit ahir. Sorprenentment, l’anàlisi que fa Solé Tura de la qüestió territorial es correspon exactament al que passa avui amb Catalunya.

Per a Solé Tura, Espanya és una nació de nacions. Però el destacat polític refusa el dret d’autodeterminació, quelcom que no creu aplicable a països consolidats i democràtics. Així, fa responsables a les esquerres de no haver sabut defensar l’encaix d’aquestes nacions en un projecte comú. La seva proposta, doncs, és el federalisme.

S’estigui o no d’acord amb aquests plantejaments i premisses, resulta d’un gran interès conèixer els arguments d’un dels pares de la Constitució. Editat en català i castellà, val la pena llegir qualsevol de les dues edicions. 

Curso de Sociología General I - Pierre BourdieuLa invención del pasaporte - John TorpeyCivilizados hasta la muerte - Christopher RyanComerciantes de atención - Tim WuAutómata y caos - Franco Berardi "Bifo"Por lo mal que habláis - Manuel Rodríguez Illana