catalàcastellano
Edicions 1984
Poemes escollits320 páginas
ISBN: 9788416987498
John Berger21,50 €
Edicions 1984
todostuslibros.com
poemes-escollits-9788416987498

Al llarg de més de seixanta anys d’intensa trajectòria intel·lectual, John Berger va desafiar la nostra manera de veure i de pensar el món en obres tan celebrades com Maneres de mirar i G., però Berger també va escriure poesia tota la seva vida. Poemes escollits recull per primera vegada en català la seva producció poètica, inèdita o dispersa entre els seus assaigs, llibres de ficció i altres publicacions.

La poesia de John Berger, com si busqués fer justícia, emmarca tot allò que tenen d’extraordinari les vides dels més humils. I, a partir d’aquí, amb una mirada nítida i intensíssima, dedica els seus versos a l’amor i a la guerra, a la història i a la memòria, a l’emigració i a la immigració, a l’art i a la política, però torna sempre a la vida rural.

En un dels seus llibres sobre artistes, Berger diu que la poesia no té mare. Potser no, però els seus poemes —tal com escriuen els traductors d’aquest volum— són sovint com un pom de flors precioses que acaba en un abocador. Això sí, en aquell humus de cuc de terra s’hi aniran pansint pètals, fulles i tiges i hi renaixerà l’esperança en forma d’un altre ram tant o més ufanós que el precedent.

El tamaño de tu ausencia - Andoni ColásVida en martes - Beatriz SevillaMi reino es de este mundo - Murid BargutiI el pit sospira i l'ànima es desvetlla - Josep M. Calaf GestíEstalien gradora - Joxe Austin ArrietaDiario del cuidado de los enjambres - Antonio Orihuela