l-anarquia-explicada-als-infants-978841227046

«Que el llibre sigui el teu millor amic, el teu conseller, el teu guia. Mai no sabrem prou coses. Qui afegeix Ciència, afegeix Anarquia. Investiga pel teu compte.» José Antonio Emmanuel

La promoció lectora va tenir un fort protagonisme dins de les polítiques culturals de la República. En aquest escenari, diferents editorials i impremtes vinculades al moviment llibertari van representar un paper fonamental en la difusió dels nous discursos emancipadors.

El 1931, l’editorial barcelonesa Biblioteca Anarquista Internacional (BAI) va publicar 'La anarquía explicada a los niños', un fullet concebut amb l’objectiu de treure els nens i nenes de la ignorància i emancipar-los del poder obscurantista de l’Església catòlica. Escrit pel pedagog José Antonio Emmanuel —un filantrop anarquista i impulsor, d’entre altres projectes, de les escoles per a nenes i nens desemparats—, el document tracta de transmetre a les filles i fills de les famílies obreres una explicació senzilla dels postulats llibertaris i com portar-los a la pràctica.

LA ANARQUÍA EXPLICADA A LOS NIÑOS - José Antonio Emmanuel
A L’ESTIU - Giovanna Zoboli
LA CARÍCIA DEL VENT - Sandrine Kao
GATO EN EL CAMINO - Nicanor Parra
PRIMERAS ALEGRÍAS - Véronique Joffre
PRIMERES ALEGRIES - Véronique Joffre
icone subscripcions

En Virus también necesitamos recuperar energías.
Cerramos del 6 al 21 de agosto. Vuestros pedidos se prepararán a partir del 22.
¡Gracias por vuestro apoyo!