malaurada-vida-dels-cucs-9788412504835

«Això dels cucs no acaba d’interessar gaire a ningú. Heu de saber que els llibres sobre ells són d’allò més avorrits per a la majoria de lectors.»

Així comença aquest breu tractat d’història natural que, pàgina a pàgina, ens introdueix al fascinant, i gens avorrit!, món dels cucs, uns éssers en aparença insignificants, ignorats per la ciència, la cultura, i fins i tot per la societat. Potser et sorprèn saber que el cuc de terra té una forma canviant, que el confonen sovint amb una eruga, que l’apassiona fer galeries subterrànies, menja escombraries i està indefens davant dels seus molts depredadors, però, fins i tot així, aquest invertebrat va sobreviure als dinosaures.

No obstant això, la dada més sorprenent sobre els cucs (i per això se’ls considera «malaurats») és que, en qualsevol moment, es poden dividir en dos, i llavors la seva vida es converteix en una contínua recerca de la seva veritable identitat, un procés ple d’infortunis que provocarà la simpatia, la complicitat i el riure dels lectors grans i petits.

Noemi Vola fa una relectura en clau irònica i fantàstica de la vida d’aquest cuc rosa, convertint aquest animal tan vulnerable en un veritable heroi.

Noemi Vola Va néixer a Bra, Itàlia, el 1993. És autora i il·lustradora graduada per l’Acadèmia de Belles Arts de Bolonya. La seva obra La malaurada vida dels cucs ha estat seleccionada entre els Cinc Millors Llibres de 2021 per al Premi Internacional de Literatura Infantil Chen Bocui de CICLA, i ha rebut la Menció Especial en el Premi Bolonya Ragazzi Crossmedia 2022.

LA DESAFORTUNADA VIDA DE LAS LOMBRICES - Noemi Vola
SI PLORES COM UNA FONT - Noemi Vola
SI LLORAS COMO UNA FUENTE - Noemi Vola
Diccionario del Diablo - Ambrose Bierce
Está escrito - Vitali Konstantinov
Kintsugi - Issa Watanabe
icone subscripcions

En Virus también necesitamos recuperar energías.
Cerramos del 6 al 21 de agosto. Vuestros pedidos se prepararán a partir del 22.
¡Gracias por vuestro apoyo!