una-vida-violenta-9788419515018

Una vida violenta, publicada originàriament l’any 1959, és l’obra amb la qual culmina l’etapa literària de Pier Paolo Pasolini, anterior a la seva dedicació al cinema, i és considerada com un dels títols principals de la narrativa italiana de postguerra.

Ambientada en el baix proletariat romà dels anys cinquanta, la novel·la ressegueix la història d’en Tommaso –personatge creat de forma magistral–, un jove delinqüent dels suburbis romans en l’etapa de formació d’una consciència pròpia, i al qual espera un tràgic destí.

La història d’en Tommaso, narrada d’una forma crua i realista, evidencia la pietat i l’amor de l’autor per un món marginal.

«Una novel·la lúcida i despiadada, sobre les persones i els fets, dels ambients i de la fatalitat.» —Carlo Emilio Gadda, escriptor.

Pier Paolo Pasolini (Bolonya, 1922 - Òstia, Roma, 1975) Escriptor, poeta i director de cinema italià, considerat un dels intel·lectuals més destacats del segle XX. Va publicar una llarga llista de novel·les, poemaris i assajos, que el situaren a primera línia de la literatura italiana de postguerra. Als anys seixanta va iniciar una exitosa i controvertida carrera com a director de cinema. Les seves obres, tant literàries com cinematogràfiques, reflecteixen les contradiccions de la Itàlia de postguerra i el pas del feixisme a la democràcia. Juxtaposant les polèmiques sociopolítiques amb un examen crític de les qüestions sexuals tabús, el corpus de la seva obra constitueix una forta crítica als valors petitburgesos. Pasolini va ser assassinat a Òstia l’any 1975. Les circumstàncies de la seva mort encara no han estat aclarides.

Las bellas banderas - Pier Paolo Pasolini
La pimpinella blava - Svetlana Slapšak
Sabia llegir el cel - Timothy O'Grady | Steve Pyke
L’espai blanc - Valeria Parrella
L’altra cara de la pell - Jeferson Tenório
Al fons de la memòria de Déu - Xurde Álvarez
icone subscripcions

En Virus también necesitamos recuperar energías.
Cerramos del 6 al 21 de agosto. Vuestros pedidos se prepararán a partir del 22.
¡Gracias por vuestro apoyo!