priorat-9788412564549

«Vam decidir deixar de treballar les terres perquè un dia, que vam anar a l’auliva, [la mula] va aconseguir alliberar-se i es va menjar el dinar que havíem deixat en un arbre».

És així com el meu avi va explicar l’abandó del cultiu i, anys més tard, el del seu poble. Aquest llibre tracta de manera original el fenomen de la despoblació rural a la comarca del Priorat (Tarragona).

Priorat proposa un passeig poètic així com una anàlisi documental a partir del treball conjunt d’una fotògrafa i d’un historiador.

Anaïs Boudot (Metz, 1984) és fotògrafa. Es va graduar per l’Escola Nacional Superior de la Fotografia d’Arles i l’estudi del Fresnoy. Està representada per la galeria Binome (París). Va ser membre de la Casa de Velázquez i actualment exerceix la seva professió entre França i l’Estat espanyol. Amb el seu treball d’exploració dels paisatjes i la llum i fent servir técniques tant analògiques com digitals, indaga les fronteres d’allò que és visible i les potencialitats del mitjà fotogràfic.

Hervé Siou (Tarragona, 1988) és historiador. Es va graduar per Sciences Po París i va ser membre de la Casa de Velázquez. Va centrar la seva tesi doctoral en la construcció dels nacionalismes a l’Estat espanyol. Apassionat per la ruralitat, va viure uns anys al Priorat d’on és originària part de la seva família. Va coordinar el projecte España deshabitada.

Contes com antídot - Eva Vázquez Bonavila
Las Sublevaciones de la Tierra - 40 voces
Espais del capitalisme global - David Harvey
La Convivencialidad - Ivan Illich
Ara és el nostre moment - Selma James
Corales - Klara Kapprell
icone subscripcions

En Virus también necesitamos recuperar energías.
Cerramos del 6 al 21 de agosto. Vuestros pedidos se prepararán a partir del 22.
¡Gracias por vuestro apoyo!