patina-9788416698844

La Patina, o Patty, és la més ràpida de l’equip d’atletisme. No li agrada perdre perquè ja ha perdut massa: el seu pare va morir i la seva mare es va quedar sense cames per culpa de la diabetis. Ara també corre per ella. Com que la mare no les pot cuidar, la Patty i la seva germana han hagut d’anar a viure amb el seu oncle i la seua parella, que les han canviades a una escola privada. Allí han d’aguantar les burles dels pijos. Perdre, per tant, no és una opció. Però és tan competitiva que l’entrenador la tria per a liderar l’equip de relleus. Com? Confiar en els altres per guanyar? A mesura que augmenta la pressió, la seva actitud empitjora. Serà capaç d’acabar la cursa de la seva vida?

Amb l’empatia i la ironia que l’ha convertit en un dels autors per a joves de més prestigi dels Estats Units, Jason Reynolds ens encisa amb una protagonista absolutament adorable. Una adolescent que fa malabars amb totes les responsabilitats de l’escola, la família i les extraescolars, així com el dolor íntim que l’obliga a tirar endavant. Considerat com un dels millors llibres de joves de l’any pel New York Times, School Library Journal o les biblioteques públiques de Chicago i Los Angeles, aquest segon llibre de la multipremiada sèrie Track ens parla de classisme i racisme amb la lluminosa història d’una jove corredora que busca la pròpia pau mentre aprèn a treballar en equip.

Jason Reynolds Nascut a Washington DC i criat a la veïna Oxon Hill, Maryland, Jason Reynolds va trobar inspiració en el rap per començar a escriure poesia. Durant més de vint anys va escriure poesia abans d’escriure la primera novel·la el 2014, When I Was The Greatest, que va guanyar el premi Coretta Scott King. Els quatre anys següents va publicar set novel·les més, com la reconeguda trilogia Track, que comença amb Ghost (2016), finalista del National Book Award, i continua amb Patina (2017) i Sunny (2018); la novel·la As brave as you (2016), guanyadora dels premis Kirkus 2016, NAACP Image i Schneider Family Book; o la novel·la Miles Morales: Spider-Man per a Marvel Comics (2017). Posteriorment Reynolds va tornar a la poesia amb Long Way Down (2017), una novel·la en vers que reconeguda amb la Menció d’Honor dels premis Newbery i Printz. El 2020 va publicar Stamped: Racism, Antiracism and You amb Ibram X. Kendi. Tot per l’aire ha estat un èxit immediat als EUA. Jason Reynols ha rebut el premi Margaret A. Edwards de la Young Adult Literary Services Association per la seua aportació a la literatura juvenil.

Traducció d’Elisabet Ràfols Sagués
Il·lustració de coberta Pau Valls

Lu - Jason Reynolds
Sunny - Jason Reynolds
GHOST - Jason Reynolds
Tot per l'aire - Jason Reynolds
Més enllà dels murs - Mercè Climent
Quan ja no quede ningú - Esther López Barceló
icone subscripcions

En Virus también necesitamos recuperar energías.
Cerramos del 6 al 21 de agosto. Vuestros pedidos se prepararán a partir del 22.
¡Gracias por vuestro apoyo!