grup-de-lectura-manifest-scum

La Raposa i Virus editorial, organitzem conjuntament un grup de lectura al voltant del Manifest SCUM de Valerie Solanas, amb l'objectiu de pensar les lògiques d'emancipació feminista a partir d'un dels textos més incòmodes del feminisme militant..   

Publicat el 1966, el Manifest SCUM és un text radicalment viu, que entronca amb els debats i les inquietuts del feminisme contemporani: «el que alliberarà les dones del control masculí, per tant, és l’eliminació total del sistema laboral i monetari, no la conquesta de la paritat econòmica amb els homes dins del sistema». Molt més enllà del seu caràcter provocador, son plantejaments com aquest, superadors dels límits dels seu temps, els que expliquen la seva pervivència al llarg de dècades.

Aquest grup cerca aprofitar la mirada crítica de Valerie Solanas sobre la dominació patriarcal i sobre les perspectives possibles del feminisme, per pensar el contextes actuals d'alliberament. 

Per això, hem escollit tres persones diferents per dinamitzar les tres sessions del grup, per enriquir-lo amb vissions diferents.

DATES

5 de novembre, Laura Macaya

12 de novembre, Lorena Martín

19 de novembre, Diego Genderhacker

Totes les sessions seran a les 19:00

INSCRIPCIONS

12 € (aforament 10 persones) - les 3 sessions

Laura Macaya Andrés Activista y pensadora feminista, ha reflexionat des de diferents espais sobre diferents aspectes relacionats amb la violència masclista. Experta en atenció directa i disseny de polítiques públiques en aquest camp, forma part del col·lectiu “Proyecto X”. És autora del llibre Esposas nefastas y otras aberraciones (Diletants, 2013) i coautora de l'obra Putas e Insumisas, autoedició publicada originalment com a revista d'autoedició feminista i editada com a llibre per Virus editorial al 2018.
Lorena Martín. Activista anarcofeminista, va ser coeditora de l'edició comentada del Manifiesto SCUM en castellà, publicada pel col·lectiu Herstory al 2008 i que avui és l'edició de referència a l'Estat espanyol. Va ser coautora i coeditora de Putas e Insumisas, autoedició publicada originalment com a revista d'autoedició feminista i editada com a llibre per Virus editorial al 2018 i va escriure, juntament amb Cris Tejada, el pròleg de la darrera edició de Mujeres Libres (Virus 2016)
Diego Genderhacker Activista transfeminista, artista transmèdia i docent. Doctor en Belles Arts per l'UB, des del 2008 treballa com a professor d'Audiovisuals i Estudis de gènere en la Facultat de Belles Arts de l'UB. Al 2011 va publicar Archivo T (http://archivo-t.net), sobre com els moviments socials i les pràctiques artístiques han abordat les qüestions de gènere en el context espanyol, des d'una perspectiva queer i transfeminista. La seva obra ha estat exposada a Can Felipa, Caixaforum, Fabra i Coats, Sala d’Art Jove, CCCB, MACBA y MNCARS. Al 2020 el seu projecte Gendernaut. Queering the 90’s (http://gendernaut.net) ha estat sel·leccionat en la convocatòria d'estàncies d'investigació al MNCARS, en el context del projecte Our Many Europes – Europe’s critial 90s and The Constituent Museum (OME), organitzat per la confederació de museus europeus L’Internationale.

 

 


 


Manifest SCUM - Valerie Solanas
Urbanismo feminista - Col·lectiu Punt 6
Caliban i la bruixa - Silvia Federici
Microfísica sexista del poder - Nerea Barjola
Mujeres Libres - Martha Ackelsberg
Putas e insumisas - Irene Sánchez, Neus Olivé, Lorena Martín y Laura Macaya

subscríbete