amy-i-la-biblioteca-secreta-9788417383961

Quan l’Amy s’adreça a la biblioteca de l’escola per recollir el seu llibre favorit, s’adona que no és al seu lloc. D’entrada pensa que potser l’ha agafat una altra persona, però la bibliotecària li explica que l’ha hagut de retirar perquè alguns pares l’han considerat inapropiat per a una escola de primària. El llistat d’obres prohibides pel consell escolar s’anirà engruixint a mesura que passin els dies. L’Amy i els seus amics, decidits a fer front a aquesta situació, crearan la Biblioteca de Llibres Prohibits l’Armariet i viuran una aventura els grans protagonistes de la qual són els llibres.

Una novel·la sobre noies i nois valents, i sobre la censura i la llibertat de llegir.

Alguns dels llibres esmentats a la novel·la han tingut problemes amb la censura als Estats Units. Els lectors i lectores se sorprendran en reconèixer els títols i descobrir l’absurditat dels arguments que es van esgrimir per prohibir-los, i s’identificaran amb els plans de l’Amy i els seus amics per eludir la retirada de les obres. Un llibre perfecte per fomentar la lectura i el debat sobre la llibertat de llegir i el dret a formar-se un criteri propi.

Ens fa molta il·lusió anunciar que la novel·la juvenil L'Amy i la biblioteca secreta, d'Alan Gratz, publicada a Takatuka tant en català com en castellà, acaba de ser guardonada amb el premi Atrapallibres dins la categoria d'11 anys.

Alan Gratz va néixer a Knoxville (Tennessee, EE UU). Va estudiar a la Universitat de Tennessee, on es va llicenciar i especialitzar en escriptura creativa. Ara viu a l’oest de Carolina del Nord amb la seva família. Gratz és autor de més de setanta novel·les per a joves lectors, moltes de les quals han estat aclamades per la crítica, i ha rebut un gran nombre de reconeixements.

AMY Y LA BIBLIOTECA SECRETA - Alan Gratz
Ànec coix, gallina cega - Ulrich Hub | Jörg Mühle
Pato cojo, gallina ciega - Ulrich Hub | Jörg Mühle
¡Llueve! - Ramón D. Veiga | Iván R.
Plou! - Ramón D. Veiga | Iván R.
La sensació estranya - Hans-Christian Schmidt | Andreas Német
icone subscripcions

En Virus también necesitamos recuperar energías.
Cerramos del 6 al 21 de agosto. Vuestros pedidos se prepararán a partir del 22.
¡Gracias por vuestro apoyo!