union-street-9788419515117

A Union Street, un carrer qualsevol d’un una ciutat anònima del nord-est d’Anglaterra, set dones de classe treballadora s’enfronten a una vida modelada pel rerefons sociopolític de la desindustrialització dels setanta. La Kelly, amb només onze anys, s’enfronta a una sòrdida violació. La Dinah, a punt de fer-ne seixanta, encara reparteix plaer. La Joanne encara no té parella i ja està embarassada. L’anciana Alice espera pacientment la mort. La Muriel observa impotent la decadència del seu marit, mentre la Lisa n’aguanta els cops. I, vetllant-les a totes, mare de mig carrer, l’ardent i indomable Iris.

El deteriorament, les privacions econòmiques, l’abús d’alcohol, la violència de gènere, la delinqüència, la por i els prejudicis son disseccionats en aquesta obra de realisme social construïda a base d’històries breus interrelacionades entre sí.

«Viva, descarada i amarga. El talent de Barker per tamisar les profunditats ocultes de la psique humana és increïble.» —The Times

Pat Barker (Thornaby-on-Tees, Anglaterra, 1943) Escriptora britànica guardonada en nombroses ocasions per la seva obra de ficció que es centra en temes de memòria, trauma, supervivència i recuperació. La seva obra, directa, contundent i senzilla, ha estat reconeguda amb nombrosos premis. El 1983 va ser escollida una dels vint “Millors escriptors britànics joves”, el 1995 va ser guardonada amb el Premi Booker per The ghost road i l’any 2000 va ser nomenada Comandadora de l’Ordre de l’Imperi Britànic (CBE) per la seva contribució al món literari. Union street, la seva primera novel·la, va ser aclamada per la crítica tot i ser considerada massa “crua i realista”. Va ser duta al cinema en una versió lliure amb el títol Stanley & Iris, i protagonitzada per Robert de Niro i Jane Fonda.

La pimpinella blava - Svetlana Slapšak
Sabia llegir el cel - Timothy O'Grady | Steve Pyke
L’espai blanc - Valeria Parrella
L’altra cara de la pell - Jeferson Tenório
Al fons de la memòria de Déu - Xurde Álvarez
A FINALS D'ESTIU - Magdalena Blaževic
icone subscripcions

En Virus también necesitamos recuperar energías.
Cerramos del 6 al 21 de agosto. Vuestros pedidos se prepararán a partir del 22.
¡Gracias por vuestro apoyo!